DAČIĆ: Smena Obradovića ako je kriv

Premijer je rekao da će se "kao i do sada principijelno zalagati za istinu, nezavisno od toga iz koje je stranke ministar" i podsetio da je to učinio i kada se desila afera aflatoksin

  • 4

Premijer Ivica Dačić izjavio je da će ministar prosvete Žarko Obradović biti promenjen ukoliko je kriv za aferu u vezi male mature.

- Ako smatra da treba iz političkih razloga da se povuče - to će i učiniti, rekao je Dačić.

Premijer je, odgovarajući na konstataciju šefa poslaničkog kluba DS Borislava Stefanovića da je ministar pokazao "začuđujuću upornost u tvrdnji da nema njegove odgovornosti, kao ni ministarstva koje vodi", istakao da ako postoji konkretna odgovorsto svakog ministra, on treba i da odgovara.

- Osoba koja je privedena rekla je da je to radila i prošle godine i tu je i vaša odgovornost - rekao je Dačić Stefanoviću i podsetio ga da je direktor "Službenog glasnika" bio demokrata.

Dačić je dodao da će se kao i do sada principijelno zalagati za istinu, nezavisno od toga iz koje je stranke ministar i podsetio da je to učinio i kada se desila afera aflatoksin.

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da nije odgovoran za krađu testova za malu maturu, već da se ta odgovornost mora "individualizovati".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. jun 2013 | 20:50

    @LastHope@ a i premijer brkate lončiće...Ako je narod dobro informisan,glavni krivac se zna - radnica iz stamparije...i ona je u samom dnu piramide u kojoj se nalazi ko sna sve ne.Nas,poreske obveznike,koji plaćamo poslanike,interesuje čija je ODGOVORNOST!A odgovornost je ministarstva tj. ministra i njegovih saradnika kao i MUP-a koji je,kako ste rekli,bio zadužen da obezbedi da se testovi ne obelodane pre vremena!Skandal oko završnih ispita eskalirao je ove godine a ista stvar dešava se godinama unazad.Samo što su ove godine neki postali nezajažljivi pa su tako rešenja dospela i do društvenih mreža i do medija.I tu su ODGOVORNI morali da priznaju krivicu i ponište ispite.Ako neko NIJE SPOSOBAN da SAČUVA maturske ispite i da ih organizuje na adekvatan način,to mesto treba da ustupi onome ko to zna da radi!Zbog toga roditelji traže SMENU MINISTRA OBRADOVIĆA!Deca po ko zna koji put,plaćaju nečije neznanje i nesposobnost.Dokle?

  • Jumbo

    28. jun 2013 | 01:21

    Zato sto je trebalo da ucini sve da do kradje ne dodje, a ne da dozvoli da se to desava godinama

  • G-Man

    27. jun 2013 | 23:55

    Ma nije kriv :)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA