DAČIĆ: Promenjen mit koji nas je terao da gledamo unazad

Dačić je na svečanoj sednici Vlade Srbije u Kruševcu, povodom 624. godišnjice Boja na Kosovu, istakao da je Savet EU odlučio da otpočne pregovore o pristupanju i članstvu Srbije, bez dodatnih novih uslova i još jedne dodatne provere

  • 5

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je iz Kruševca da je na Vidovdan Srbija promenila svoje vekovno verovanje, način ponašanja, krajnji cilj i mit koji nas je toliko dugo terao da gledamo unazad i da ne idemo napred.

Dačić je na svečanoj sednici Vlade Srbije u Kruševcu, povodom Vidovdana, 624. godišnjice Boja na Kosovu, istakao da je Savet EU odlučio da otpočne pregovore o pristupanju i članstvu Srbije, bez dodatnih novih uslova i još jedne dodatne provere.

- Sama ta činjenica čini ovaj dan istorijskim i velikim, ali postoji još nešto važnije po ćemu ćemo pamtiti ovaj 28. jun. Danas je naša zemlja promenila i svoje vekovno verovanje, način ponašanja, krajnji cilj, mit koji nas je toliko dugo terao da gledamo unazad i da ne idemo napred - istakao je premijer Srbije dodajući da Srbija mora da igra na pobedu, da slavi prošlost, ali i pravi budućost.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • i šta sad?

    28. jun 2013 | 18:51

    Da li to znači da više neću smeti da odem na selo,žrtvujem jedno prase,nabodem ga na ražanj i izvrtim ga nasred dvorišta!? :/

  • danijel

    28. jun 2013 | 21:33

    Da li stvarno mali sa palube Miloševića i potrčko Šešelja misle da mogu da ponište 500 godina srpskog samopostojanja i opstanka ovim sramnim činom? Upisali su se u istoriju bezčašća . TO JE SIGURNO.

  • Neverovatno

    28. jun 2013 | 20:37

    Jel ima bre neka šnajderka u SPS-u da ovom skrati sve rukave na košuljama?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA