DAČIĆ: Pregovori će trajati najmanje četiri-pet godina

- Ako Srbija nastavi da ima ovakvu politiku, pregovaranje može da traje četiri do pet godina, a ako ne, može da traje i deset godina - rekao je Dačić

  • 10

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će pregovori o članstvu u EU u najboljem slučaju, ukoliko Srbija bude uspešno gradila partnerstva sa zemljama EU i stekla poverenje ključnih međunarodnih aktera, trajati četiri do pet godina, a ako se stvari ne budu odvijale na taj način mogu trajati i čitavu deceniju.

Dačić je, gostujući na RTS-u, istakao da će trajanje pregovora zavisiti, pre svega, od toga koliko će uspešno Srbija graditi partnerstva u EU, a da optimizam crpi iz činjenice da je i sama Evropska komisija konstatovala da u mnogim oblastima može dostići evropske standarde u roku od pet godina.

- Ako Srbija nastavi da ima ovakvu politiku, pregovaranje može da traje četiri do pet godina, a ako ne, može da traje i deset godina - rekao je Dačić.

Objašnjavajući da je Savet EU danas bezuslovno otvorio pristupne pregovore sa Srbijom, Dačić je rekao da je sadašnja vlada, za razliku od prethodnih, načinila ovaj istorijski pomak u evrointegracijama zato što je radila ono što je obećavala i zato što je imala hrabrosti da donosi rizične odluke.

- Da je Tadić dobio odluku koju smo mi dobili slavilo bi se mesec dana. Ovo je istorijski dan i ostaće zapamćeno u istoriji da su za vreme ove vlade otvoreni pregovori o članstvu u EU - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    28. jun 2013 | 21:27

    Najmanje 4-5 godina... a mozda i preko 10, za to vreme ja budem deda -_-

  • rancha

    28. jun 2013 | 21:36

    Da,da samo se nadajte.Vidim dobili ste i datum i obećanje ludom radovanje.Kako ne shvatate da smo za Nemce 41' bili na pogrešnoj strani pa nam sada to lepo vraćaju.

  • Vlada

    28. jun 2013 | 22:04

    Eeee moji vi. Ja da sam na vase mesto podneo bi ostavku. Sramota bi me bilo. Sta ste sve uradili i na kraju nista. Bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA