ĆOSIĆ: Sporazum je poraz državne politike

Ćosić je rekao da je briselski sporazum posledica "trijumfa imperijalizma SAD i Nemačke", podsećajući da je 1982, kao rešenje za Kosovo, predložio podelu i etničko razgraničenje što, kako je rekao, niko nije hteo da prihvati

  • 24

Književnik i bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije Dobrica Ćosić izjavio je da je Briselski sporazum o normalizaciji odnosa s Kosovom "poraz državne i nacionalne politike" Srbije i "poraz vladavine prava".

- Za takav poraz krivicu snosi celokupna srpska politika do dana današnjeg - kazao je književnik na promociji knjige "Kosovo 1966-2013" u kojoj je njegova ćerka Ana sabrala njegove zapise.

Ćosić je rekao da je briselski sporazum posledica "trijumfa imperijalizma SAD i Nemačke", podsećajući da je 1982, kao rešenje za Kosovo, predložio podelu i etničko razgraničenje što, kako je rekao, niko nije hteo da prihvati.

Ocenio je da je zato proglašen ideologom nacionalizma, prognan iz društvenog života, a njegovo delo unižavano i zabranjivano.

Na promociji knjige govorili su izdavač Manojlo Vukotić i istoričar Predrag Marković, a gost je bio Milan Panić, premijer SRJ u vreme kada je Ćosić bio njen predsednik.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makone

    28. jun 2013 | 23:58

    Plitki srpski umovi nikada nisu razumeli Ćosića. Čovek je još 60ih godina kritikovao hrvatsku srbofobiju i teror albanskog stanovništva nad Srbima. Zbog toga je proglašen državnim neprijateljem od strane komunističkog režima i ostao to do dana današnjeg.

  • Petar

    29. jun 2013 | 00:05

    Nije ovaj čovek kriv za sve. Krivi su Srbi koji su jeftino prodavali svoja imanja da bi kupovali stanove u Beogradu. Sami smo sebi krivi.

  • Bosnjak

    28. jun 2013 | 23:05

    Eve ga ,lazni nobelovac,da ima obraza kao sto ga nema zabio bi se u misiju rupu .Ovaj genetski otpadak je najveca nesreca Srbije ,njegovo huskanje i politika koju je servirao ''sanu'' 90-tih je upravo i unistila te omrazene institucije, i kao rezultat dobili smo ogroman broj izginulih,raseljenih,psiho-ubice koje setaju medju nama.Pa upravo Vucic ispravlja haos i nesrecu koju ste ti i tebi slicni ostavili za sobom,gnido jedna propala !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA