ZAGREB: Nikolića i Dačića obezbeđivala kolona od 13 vozila!

Na izlazu iz letelice predsednika Nikolića dočekao je crveni tepih, a bezbednosnu kolonu, koja je otpratila Nikolića i Dačića do centra Zagreba, čini čak 13 vozila

  • 9

Srpski predsednik Tomislav Nikolić doputovao je u nedelju posle podne u Zagreb, gde predvodi srpsku državnu delegaciju na centralnoj proslavi ulaska Hrvatske u EU.

Hrvatski mediji javili su da je oko 15.48 sati sleteo avion delegacije Srbije u kome su bili Tomislav Nikolić i premijer Srbije Ivica Dačić.

Na izlazu iz letelice predsednika Nikolića dočekao je crveni tepih, a bezbednosnu kolonu, koja je otpratila Nikolića i Dačića do centra Zagreba čini čak 13 vozila.

Nikolić se pre učešća na svečanostima sastao s predstavnicima Srba u Hrvatskoj − zastupnicima u Hrvatskom saboru i čelnim ljudima srpskih institucija i organizacija, kao i sa predsednikom Češke Milošem Zemanom.

Sa Zemanom, Nikolić je razgovarao o unapređenju ekonomske saradnje dveju država, pre svega o mogućnosti povećanja investicija u Srbiju i učešća čeških kompanija u privatizacijama. Češki predsednik je, u srdačnom i prijateljskom razgovoru, pružio punu podršku Srbiji u dijalogu sa Prištinom i procesu daljeg približavanja EU, javlja specijalni izveštač Tanjuga iz Zagreba.

 

U ponedeljak ujutro, on će zajedno sa čelnicima ostalih zemalja regiona prisustvovati radnom doručku kod predsednika Hrvatske Iva Josipovića.

Ovo je prva Nikolićeva poseta Hrvatskoj otkad je izabran za predsednika Srbije. U Hrvatsku od petka stižu brojni strani državnici iz zemalja članica EU i zemalja regiona kojih se na proslavi na zagrebačkom Trgu bana Jelačića očekuje oko 120, zajedno s brojnim domaćim političarima i ličnostima iz javnog života.

Celu manifestaciju, od puteva prolaska delegacija do Jelačićevog trga i Gornjeg grada obezbeđuje oko 1.000 policajaca iz zagrebačke i drugih policijskih uprava.

(Telegraf.rs / Tanjug, Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    30. jun 2013 | 20:52

    Super ja memam ni za gorivo decu da vozim do skole ovi se kurce sa 13 vozila gorila sramota sto ih nisu poslali brzim voZom

  • Cu

    30. jun 2013 | 21:11

    A gde je tu Vucko!? Ipak su oni trojac bez kormilara.

  • vaš novinar

    30. jun 2013 | 23:05

    Samo da pitam, jesu li koristili prevodioce???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA