VUČIĆ: Da želim bio bih premijer za 48 sati! (FOTO) (VIDEO)

- Neću ocenjivati ministre iz drugih stranaka, ali ću ukazati Ivici Dačiću i Mlađanu Dinkiću na slabe rezultate u određenim oblastima života - poručio je prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ključni problem posle zelenog svetla za otpočinjanje pregovora biti svest o tome da ćemo morati da živimo od sopstevnog rada.

Vicepremijer je na konferenciji za novinare na pitanje da li je moguć scenario po kojem će on biti novi premijer Srbije, rekao da ga funkcije ne zanimaju, da je čovek koji odgovorno radi svoj posao i da se tako uvek ponaša.

- Da me zanimaju funkcije ja bih rekao hoću da budem premijer i za 48 sati bih to bio rekonstrukcijom ili izborima, ali mene to ne zanima. Ja se ne bavim partijskim spletkama.

- Neće Nemci i Britanci raditi dok se Srbi odmaraju - rekao je Vučić, i dodao da će u prvom planu biti ekonomska pitanja.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će mnogo posla trebati da se uradi do januara i otpočinjanja pregovora, a jedan od njih je i rekonstrukcija Vlade za koju je uveren da će biti završena do 27. jula.

- Što se tiče rekonstrukcije, biće obimna i sveobuhvanta. Ili tako mora da bude ili bolje da je ne pravimo. U tom smislu takvu vrstu odgovornosti zahtevaću i od partnera. Oni će autonomno i autohtono donositi svoje odluke - rekao je Vučić.

On je rekao da neće ocenjivati ministre iz drugih stranaka, ali će ukazati Ivici Dačiću i Mlađanu Dinkiću na slabe rezultate u određenim oblastima života.

Vučić je dodao da SNS pre svega želi stabilnost i da se ne rukovodi partijskim, već državnim interesima, te da ne razmišlja o izborima, ali ni ne isključuje tu mogućnosti.

Vicepremijer je rekao i da je ministarka Zorana Mihajlović dobro primetila šta bi se dogodilo da neko drugi ima 40 i više odsto podrške, a SNS manje i kako je Srbija izgledala kada su neki imali 25 odsto i svu vlast, a kako su se bahato i osiono ponašali.

Aleksandar Vučić rekao je da će predmeti o 24 sporne privatizacije, na koje je ukazala EU, biti okončani.

On je rekao da je pre nešto manje od godinu dana prlikom formiranja vlade obećano da ce se ostvariti nekoliko ključnih ciljeva a da je jedan bio i dobijanje datuma i istakao da je to dokaz da je Srbija pouzdan partner koji ispunjava obaveze i poštovana.

Prema njegovim rečima, po prvi put prilikom razgovora o rekonstrukciji razgovaraće se o programskim opredeljenjima i po prvi put će naš prioritet biti naš rad i naša ekonomija.

On je rekao da će svi morati da prihvate promene.

- Srbija mora da se modernizuje, da se reformiše - rekao je Vučić i dodao da "u EU ima solidarnosti, ali nema milostinje".

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na pitanje Telegrafa kako komentariše potpisivanje Sporazuma o vojnoj saradnji Kosova i Albanije, rekao je:

- Mogu u startu to da osudim, ali vas molim da nam date još malo vremena, da sagledamo sve i da odreagujemo kako valja. Mogu samo da kažem da je to još jedan u nizu bolnih i gorućih problema koje imamo s Prištinom i sigurno će biti zastupljeno i u razgovorima sa EU. Na ovo pitanje mogao bih satima da odgovaram, ali bih rekao da, na sreću, imamo dobar sporazum iz Brisela, bar u tom delu, prema kome bezbednost Srba na severu Kosova garantuje NATO, kao i to da se u tom delu neće pojavljivati snage Kosova, kako god se one zvale.

NEĆU DA TRPIM NIČIJE UCENE!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane poručio da je danas da neće trpeti ničije ucene, pa ni ucene zaposlenih u fabrici "Zastava oružje", kao i da država neće dozvoliti blokadu puteva i saobraćaja.

- Ucene da trpim neću, ničije, pa ni onih koji misle da mogu da postave transparente i izvikuju najružnije reči o vama i da govore sve što im njihovi politički sponzori kažu. E, baš me briga, govorite šta hoćete - istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

Uz napomenu da svi u Srbiji imaju pravo na štrajk i da imaju razloga da štrajkuju, Vučić je postavio pitanje racionalnosti pojedinih štrajkova.

On je saopštio da dugovanja fabrike "Zastava oružje" u ovom trenutku iznose više od devet milijardi dinara, od čega je glavni dug više od sedam milijardi dinara, a da samo za poreze na zarade, koji su neisplaćeni, duguju 190 miliona dinara.

- Plate su isplaćene, a porezi državi nisu plaćeni. Chutimo i pomažemo, jer znamo da je značajno da sačuvamo svako radno mesto - istakao je Vučić i napomenuo da je vlada obezbedila garantovanu uposlenost u narednih 18 meseci u tri smene, kao i da pomaže sa 75 miliona evra najpovoljnijih kredita namensku industriju.

Vučić je napomenuo i da nije smenjen nijedan direktor u namenskoj industriji, a da je bilo razloga za to.

- Razlog ovog štrajka je što se ponašamo u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i što kažemo ''ne možete na mesto izvršnog direktora i člana nadzornog odbora da postavice lice koje je zaposleno''. A oni kažu ''ne, nama se baš to sviđa, baš hoćemo sve da određujemo i da idemo u Las Vegas državnim parama i potrošimo 14.000 dolara'' - kazao je Vučić i upitao koji je to radnički interes oštećen.

Vučić je napomenuo i da je URS osudio štrajk oružara, ali da on nije neobavešten čovek.

Cela poenta protesta oružara jeste, kako tvrdi, da se sačuva fotelja jednog čoveka u nadzornom odboru.

- Treba da se oslobodimo palanačkog duha, koji kaže hoću hrast od šest vekova a ne autoput. E pa, ja hoću autoput - rekao je Vučić.

JAT POSTAJE "ER SRBIJA"!

Aleksandar Vučić istakao je da očekuje uspeh pregovora sa Etihadom i sporazum o partnerstvu te kompanije i Jat ervejza.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije izrazio je očekivanje da će u narednom periodu biti rešen problem Jata, da će biti potpisan ugovor sa Etihadom, i nagovestio promenu imena nacionalne aviokompanije u Er Srbija (Air Serbia).

- Sa ponosom ćemo moći da se hvalimo u budućnosti Er Srbijom, koja će biti bolja od Jata u svakom pogledu, neuporedivo uspešnije i bolje preduzeće nego što je Jat - rekao je Vučić.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZLATAN

    2. jul 2013 | 13:51

    Vucic je rekao svoje, rasprava je zavrsena.

  • Bane

    2. jul 2013 | 15:22

    Vidim po ovim slikama da su mu uspešno razdvojili ruke zalepljene super lepkom.

  • luka

    2. jul 2013 | 15:22

    Vucic se pita i da li ce hrast postojati. Zbogom Srbijo, samo jos da ugasimo svetlo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA