PRIŠTINA: Nema dogovora o mobilnoj telefoniji

Predstavnici EU su na sastanku u Briselu predstavili poslednje zahteve srpske strane koji se odnose na oblasti mobilne telefonije, koje je kosovska delegacija nakon razmatranja odbila

  • 6

Kosovska vlada saopštila je da ne prihvata zahteve srpske delegacije o mobilnoj telefoniji i da nema dogovora po tom pitanju.

Šefica delegacije Prištine u pregovorima o implementaciji briselskog sporazuma Edita Tahiri danas je, kako se navodi, o mogućnosti približavanja stavova oko telekomunikacija u Briselu razgovarala sa direktorom za zapadni Balkan Pjerom Mirelom i Nikolasom Cendrovičem iz Direkcije Evropske komisije za proširenje.

Predstavnici EU su na sastanku predstavili poslednje zahteve srpske strane koji se odnose na oblasti mobilne telefonije, koje je kosovska delegacija nakon razmatranja odbila, navodeći da ostaje pri stavu da moguće rešenje treba da bude u skladu sa kosovskim zakonima i evropskim principima, navedeno je u saopštenju.

Tahiri, je kako se dodaje, na sastanku rekla da srpska strana treba da shvati da "stalnom logikom ilegalnih upliva ne može da doprinese normalizaciji i uspostavljanju saradnje".

Ona je izrazila spremnost kosovske strane da se nastave napori za iznalaženje rešenja i postizanje sporazuma, saopšteno je u Prištini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    2. jul 2013 | 19:54

    Ja ne razumem kako jedna strana (kosovo) koja nema nista u ruke nije ni priznata zemlja toliko moze da izvuce sve ono sto zeli od Beograda? Prosto nemogu da verujem da su toliki veliki izdajinici u Beograd. Pa to nema nigde na svetu.

  • Maki

    2. jul 2013 | 19:54

    Ma šta tu ima da se prihvata ili rešava. Kosovo je naša zemlja. Naša istorija. Pa kako da ovo dozvolimo bože dragi. Samo sa nama to rade. Samo sa nama...

  • стрептомицин

    2. jul 2013 | 23:52

    Све се ово дешава зато што то српски народ одобрава. Не занима их једноставно, гледају "фарме" и остало смеће за испирање мозга, а да их је милион на улицама, да видите онда како би се поданичка власт понашала а и њихове западне газде. Овако могу да раде шта год пожеле јер нема никаквих последица по њих.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA