MRKA: Ne vole me zbog Slobe i jer sam komunista

- Najdisciplinovaniji sam član Vlade, nisam izostao ni sa jednog sastanka, radio sam svakog vikenda, na odmor nisam otišao svih ovih pet godina koliko sam u Vladi - odgovorio je ministar saobraćaja na pitanje da li se plaši rekonstrukcije Vlade

  • 29

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, bar prema pisanju medija, biće prva žrtva rekonstrukcije Vlade. Na takve spekulacije, on kaže: "Ne vole me  jer sam komunista i volim Slobu".

Na pitanje šta misli pod ovom izjavom, ministar Mrkonjić kaže da je "svima uvek govorio ono što misli u oči i da se nije odricao prijatelja".

Odgovarajući na pitanje da li se plaši rekonstrukcije Vlade, Mrkonjić kaže da se ne plaši i da nije protiv rekonstrukcije.

- Moje ministarstvo je mnogo radilo i spreman sam da se suočim sa svim primedbama. Najdisciplinovaniji sam član Vlade, nisam izostao ni sa jednog sastanka, radio sam svakog vikenda, na odmor nisam otišao svih ovih pet godina koliko sam u Vladi. Dinara nisam potrošio na reprezentaciju, a za česta putovanja po zemlji nisam uzeo ni jednu jedinu dnevnicu - kaže Mrkonjić.

Ako "preživi" rekonstrukciju, ministar Mrkonjić planira da do kraja mandata završi Koridore 10 i 11.

- Koridori 10 i 11 moraju da se završe. Jedan je evropski, a i drugi će biti jer bi trebalo da poveže četiri države koje su u EU. Isto važi i za železničke koridore koji će biti potpuno rehabilitovani. Sa Mađarima i Kinezima se razgovara o izgradnji pruge Beograd - Budimpešta, pripremljena je dokumentacija za izgradnju terminala kod Batajnice. Vlada će formirati zajedničko preduzeće "Kargo" sa Slovenijom i Hrvatskom. Aerodrom "Nikola Tesla" se kompletira kao najveća vazdušna luka u regionu - kaže ministar Mrkonjić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA