Dačić: Ostajem premijer i posle rekonstrukcije!

- Promena premijera nije predmet rekonstrukcije Vlade Srbije, a ta promena može da se desi samo na osnovu rezultata izbora ili formiranja nekih novih koalicija - kaže premijer Srbije

  • 10

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da promena premijera nije predmet rekonstrukcije Vlade, već formiranje nove i da ta promena može da se desi samo na osnovu rezultata izbora ili formiranja nekih novih koalicija.

Upitan da prokomentariše izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića koji je rekao da bi, da je to želeo, lako mogao da preuzme mesto premijera, Dačić je rekao da za tako nešto postoji politička matematika i da to nije sporno, ali da je sasvim drugo pitanje postoji li politička volja za to.

- Vučić i ja se toliko puta dnevno sretnemo, naš je život vezan sudbinski jer smo postigli najbolje rezultate u istoriji parlamentarizma u Srbiji. Otvorili smo pregovore o članstvu u EU i postigli ključni istorijski sporazum sa Prištinom kako bi narod mogao da živio kao sav normalan svet - rekao je Dačić.

Premijer je naglasio i da on i vicepremijer Vučić "teško mogu da pobegnu jedan od drugog".

- To što radimo zajedno je u interesu građana i države - rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da sastanak lidera vladajuće koalicije na temu rekonstrucije još nije zakazan, da se razgovaralo o tome da razgovori počnu u subotu, ali da to ne mora da znači da će baš tako i biti.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA