Dačić: Srbija da bude sledeća članica EU!

- Naš cilj je da Srbija bude sledeća zemlja koja će ući u EU. Moramo da se što bolje pripremimo za pristupne pregovore, odredimo glavnog pregovarača i pregovoračke timove - kaže premijer Srbije

  • 8

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je cilj Srbije da bude sledeća zemlja koja će ući u Evropsku uniju.

- Naš cilj je da Srbija bude sledeća zemlja koja će ući u EU - izjavio je Dačić.

Napominjući da nema vremena za čekanje, Dačić je najavio da će sledeće nedelje biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine u Briselu, da bi visoka predstavnica EU Ketrin Ešton 9. jula trebalo da poseti Beograd, a da se 17. jula očekuje i poseta evropskog komesara za proširenje Štefana Filea sa tehničkim timovima s kojima će se razgovarati o operativnim pitanjima budućih pregovora sa EU.

- Moramo da se što bolje pripremimo za pristupne pregovore, odredimo glavnog pregovarača i pregovoračke timove - rekao je Dačić i dodao da Srbiju očekuju pripreme za skrining, a potom i prvu Međuvladinu konferenciju za koju je Evropski savet naveo da će biti najkasnije u januaru 2014. godine.

- Ako se sve ovo završi na kvalitetan način, moguće je da se to desi i pre januara - rekao je Dačić i dodao da će Srbija nastaviti sa unutrašnjim reformama i implementacijom Briselskog sporazuma.

- Ukoliko se sve odvija kako je planirano, Srbija može očekivati da će ići bržim koracima - poručio je Dačić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA