VUČIĆ: Cilj je zemlja bez korupcije i kriminala

- U borbi protiv korupcije u Srbiji se primenjuje nulta tolerancija i neselektivnost - izjavio je prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 9

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da u Srbiji postoji nulta tolerancija, politička volja i jasan politički cilj - zemlja bez korupcije i kriminala.

Vučić je na sastanku odbora spoljnih poslova parlamenata Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske istakao da je regionalna saradnja obaveštajnih službi, policija i tužilaštava podignuta na viši nivo, i da takva saradnja jača svaku od zemalja regiona i čitav region gura napred.

- Region više nije sigurno mesto za pripadnike organizovanog kriminala - ocenio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik Vlade je, u okviru predstavljanja Strategije za borbu protiv korupcije, naglasio da se u borbi protiv korupcije u Srbiji primenjuje nulta tolerancija i neselektivnost i da je neophodno da u toj borbi učestvuju sve bezbednosne institucije, jer bez njihove saradnje i koordinirane akcije nije moguće postići rezultat.

- Mi smo sada doneli Nacionalnu strategiju, postavili smo veoma visoke standarde i nadam se da ćemo imati snage da to što smo postavili u Strategiji i ispunimo - napomenuo je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade kaže da su u procesu rešavanja slučajeva 24 sporne privatizacije od formiranja aktuelne vlade podignute prijave protiv 115 lica.

Ukupna materijalna šteta načinjena budžetu Srbije prema tim prijavama iznosi skoro 80 milijardi dinara, a stečena protivpravna imovinska korist je oko 60 milijardi dinara.

Vučić je rekao da je 89 osoba lišeno slobode, a tužilaštvo je krivične prijave pokrenulo protiv tri bivša ministra, 11 bivših direkotra javnih preduzeća, jednog aktuelnog direktora javnog preduzeća i nekoliko sudija i tužilaca.

- Videćemo da li će ti navodi iz krivičnih prijava biti potvrđeni ili ne - kazao je Vučić, i dodao da u brobi protiv korupcije nema zaštićenih, ali da će svi slučajvi biti tretirani shodno zakonu.

On je ponovio da će rad na slučajevima sve 24 sporne privatizacije biti završen do kraja godine, ocenivši da je to jasna poruka da se "pljačka i kriminal" u Srbiji ne isplate.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cu

    5. jul 2013 | 12:35

    Ni on ne veruje u ovo sto je rekao.

  • de-an

    5. jul 2013 | 14:08

    Ok. Zasto su onda Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Ceca Raznatović na slobodi ?

  • Nesa

    5. jul 2013 | 13:18

    daj donesite jednu presudu, nemojte samo pricati u prazno. Da vidim koga cete osuditi od lopova I koliko?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA