SNS želi Tanju Miščević na čelu Ministarstva za evropske integracije?

Naprednjaci će predložiti da se rekonstrukcijom Vlade formira posebno Ministarstvo za evropske integracije, koje bi objedinilo Kancelariju za evropske integracije i Kancelariju za Kosovo i Metohiju, a na čijem čelu bi bila profesorka FPN-a

  • 9

Srpska napredna stranka predložiće koalicionim partnerima na sastanku o rekonstrukciji vlade da se formira posebno ministarstvo za evropske integracije, a jedan od najboljih kandidata za to mesto je nekadašnja direktorka Kancelarije za evropske integracije Tanja Mišcević, piše list Danas.

Kako je navedeno, naprednjaci smatraju da bi najlogičnije bilo da se zbog otvaranja pregovora o pristupanju EU formira posebno ministarstvo za evropske integracije, koje bi objedinilo Kancelariju za evropske integracije i Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

Jedan od najboljih kandidata za to mesto je profesorka Fakulteta politickih nauka (FPN) i nekadašnja direktorka Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević, kaže izvor Danasa.

Izvor tog lista kaže i da je Miščević istovremeno i jedan od kandidata za šefa pregovarackog tima Srbije sa EU, koji će biti imenovan do kraja jula, zajedno s novim kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije.

Oni navode i da je za osnivanje novog ministarstva ili za spajanje dva resora, bila neophodna promena Zakona o ministarstvima, a još nije jasno da li ce se ići na tu opciju.

Od smene tokom predstojeće rekonstrukcije zaštićeni su, čini se, samo lideri tri vodeće stranke Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić, dok sudbina svih ostalih ministara zavisi od dogovora njih trojice i njihove spremnosti na ustupke i korenite rezove.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    6. jul 2013 | 10:11

    ZNACI LI TO DA CE PROFESORKA NAPUSTITI FAKULTET ILI CE PRIMATI DVE PLATE A DVA POSLA NEMOZE ISTOVREMENO DA OBAVLJA.

  • LastHope

    6. jul 2013 | 10:39

    Jel treba neko namrgodjen ili neko strucan?

  • Lud Zbujen

    6. jul 2013 | 12:27

    Zelim i ja a sto ona jak faktor u pm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA