Vučić: Biće rekonstruisani i ciljevi Vlade!

- Mi smo jedan deo onoga što je Vlada obećala ispunili, dobili smo otpočinjanje pregovora sa EU. Moramo dalje da napredujemo u evropskim integracijama, ali i da postavimo nove ciljeve - kaže vicepremijer Srbije

  • 5

Predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je da će uz temeljnu personalnu rekonstrukciju Vlade Srbije nesumnjivo biti rekonstruisani i njeni ciljevi.

- Mi smo jedan deo onoga što je Vlada obećala ispunili, dobili smo otpočinjanje pregovora sa EU. Moramo dalje da napredujemo u evropskim integracijama, ali i da postavimo nove ciljeve i zadatke kako da unapređujemo saradnju sa nekim drugim zemljama - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Povodom sastanka lidera vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade, koji je najavljen za sutra, Vučić je rekao da se jutros video sa premijeriom Ivicom Dačićem.

- Nismo stvari konkretizovali, sem načelne želje za sprovođenje rekonstrukcije - rekao je Vučić.

USKORO REŠAVANJE TUŽBI ZA GENOCID!

Srbija će uskoro početi da rešava najveće probleme u odnosima sa Hrvatskom, a pre svega pitanje međusobnih tužbi za genocid, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je tokom primopredaje sanitetskih terenskih vozila u Vojnomedicinskog centru na Karaburmi na pitanja novinara da li će Srbija da inicira sporazum sa Hrvatskom, koji, kao i u slučaju BiH, omogućava prelazak granice sa ličnom kartom, rekao da dve zemlje imaju sve bolje odnose i da su kada je reč o saradnji između njih "moguće sve teme".

- Uskoro ćemo rešavati najveće probleme koje imamo sa Hrvatskom povodom međusobnih tužbi za genocid. Odnosi između dve države su svakog dana sve bolji, ne u smislu velike ljubavi, već postoji racionalan i pragmatičan pristup, koji i oni i mi poštujemo i mislim da su sve teme moguće - rekao je Vučić.

Vicepremijer je dodao da se podrazumeva da će saradnja sa tom zemljom, koja je nedavno postala članica EU, morati da bude u skladu sa pravilima EU.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. jul 2013 | 12:59

    Лажеш. Добили сте датум о отпочињању преговора за "датум" преговори ће бити "мало сутра"...

  • Dusica

    6. jul 2013 | 13:53

    Koji lazljvac majko mila, dobili datum?! Da ne kazem sta smo dobili !!!!

  • Cu

    6. jul 2013 | 13:50

    Samo pregovarajte za EU. Samo mi nije jasno kada cete pregovarati za zaposljavanje ovog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA