„Desničari“ povredili dva policajca

Učesnici mitinga "Za slobodan Kosmet u slobodnoj Srbiji" kamenovali pripadnike MUP-a kod Pionirskog parka

  • 0

Učesnici protesne šetnje "Za slobodan Kosmet u slobodnoj Srbiji" povredili su oko 19 časova dva policajca, kada je iz kolone koja se kretala od Trga Republike ka Hramu Svetog Save poletelo nekoliko kamenica.

Pripadnici MUP-a zadobili su lakše povrede glave, pa im je ukazana prva pomoć na mestu događaja. Potrebe za lekarskom intervencijom, procenjeno je, nije bilo.

Miting je organizovan povodom godišnjice jednostrano proglašene nezavosnosti Kosova, a prisustvovalo mu je oko 200 ljudi. Okupljanje je počelo u popodnevnim časovima na Trgu Republike. Oko Narodnog muzeja i pozorišta "Boško Buha" bilo je raspoređeno svega desetak policajca.

Organizatori su se prvo pomolili bogu, da bi potom sa improvizovane bine počele da odjekuju srpska himna "Bože pravde", "Vidovdan", "Marš na Drinu".

Pored vođa desničarskih organizacija, mitingu su prisusutvovali i član advokatskog tima Radovana Karadžića, advokat Goran Petronijević, kao i potpredsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović. Među učesnicima bili su i mladići koji su nosili navijačka obeležja beogradskih fudbalskih klubova.

- Srpski narod nikada nije išao u rat zato što mrzi, već zato što veruje u Boga. Ništa što počne bez božje pomoći neće se dobro završiti - rekla je devojka koja je otvorila skup.

Učesnici skupa koji su nosili srpske zastave, ali i zastave i oznake "Obraza" i pokreta "Naši", nekoliko sati kasnije formirali su kolonu i peške se, pored Narodne skupštine, pa Ulicom kralja Milana uputili ka Hramu svetog Save. Incident sa policijom i prve kamenice poletele su kada je grupa prolazila pored Pionirskog parka.

Posle kraće pauze kolona je nastavila da se kreće. Zaustavila se ispred Hrama svetog Save, gde su se učesnici pomolili i zapalili sveće za sve srpske žrtve na Kosovu. Kako se moglo u petak veče čuti od pripadnika organzacije "Pokret za Srbiju", novi miting planiraju da održe 17. marta.

(Telegraf.rs / agencije)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA