ISTRAŽIVANJE: SNS i Vučić ubedljivo na vrhu

- Iako svi tvrde da se ne plaše izbora, jedino su naprednjaci u poziciji da ih se stvarno ne plaše - smatra direktor Ipsos Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević

  • 12

Direktor Ipsos Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević izjavio je da je najjača stranka SNS još jača nego što je bila, a popularnost lidera naprednjaka Aleksandra Vučića je neuporedivo veća nego što je bila i mnogo veća od bilo kog drugog političara.

Iako je normalno i uobičajeno da se posle izbora smanji broj građana koji znaju za koga bi glasali, SNS je uvećao svoje biračko telo, SPS neznatno smanjio, dok je DS bitno smanjio, tako da su se veoma mnogo promenili procenti koji pokazuju koji deo opredeljenih birača bi sada glasao za neku stranku, rekao je Bogosavljević u intervjuu "Politici".

- Velika promena je da smo u dugom periodu imali vodeći dvojac, u kome je SNS za nijansu prednjači ispred DS-a, da je koalicija oko SPS-a bila između, i nekoliko stranaka koje su branile ili napadale cenzus, a da danas imamo usamljeni SNS u liderskoj poziciji, a da se u sredini bore DS i koalicija oko SPS-a, dok je oko cenzusa manje-više ista situacija sa DSS-om i LDP-om iznad i SRS-om i URS-om mahom ispod cenzusa - kazao je on.

Predsednik Tomislav Nikolić je političar koji je visoko kotiran, dodaje Bogosavljević.

- Ali ne znam da li može da bude zadovoljan rejtinzima s obzirom na to da po različitim metoda merenja on sada nije najbolje rangiran, a u prethodnim godinama je veoma često bio u liderskoj poziciji - rekao je on.

Ova vlada se doživljava kao uspešna i od nje se očekuje, prema istraživanjima, da može da bude uspešna i u rešavanju ekonomskih problema.

On je dodao da je, iako svi tvrde da se ne plaše izbora, jedino SNS u poziciji da ih se stvarno ne plaše, tako da u pregovorima može da insistira na nečemu do čega im je stalo, ne vodeći računa da li će se neko naljutiti i napustiti koaliciju, jer njima bi izbori i prekomponovanje koalicije sasvim sigurno najmanje smetali.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cu

    7. jul 2013 | 11:03

    Pa ako se ne plase sto ih ne raspisu? Plase se Tadiceve sudbine mozda? Nego ne smeju jer su se ovom narodu smucili sto je na rubu siromastva! Nijedno radno mesto nisu dali,samo im je bitno gde su na vlasti i nista vise!

  • Saša

    7. jul 2013 | 11:45

    Neverujem ovim naručenim istraživanjima i nepobedivom SNS-u.Tako je i Tadić bio samouveren pa gde je sada.Svi oni se osile narod zaborave i lažu i mažu do besvesti.Uostalom da citiram "statistika naša dika,što poželiš to naslika".

  • Cu

    7. jul 2013 | 11:15

    Pa da Bogosavljevicu,kada oni plate mogu da budu najbolji. Vise nemamo procente sada su samo najbolji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA