Dačić menja Mrku i Obradovića, Vučić sam sebe - Vulinom?

Iako je odluka o personalnim rešenjima odložena za dve nedelje, beogradski mediji navode da su pojedini ministri sigurni za napuštanje ministarstava na čijem su čelu

  • 10

Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić najbliži su odlasku sa mesta ministara u Vladi Srbije, ali "fotelju", izgleda, neće zadržati ni - Aleksandar Vučić.

Naime, dnevni list "Informer" piše da su smene Obradovića i Mrkonjića "gotova stvar", dok "Naše novine" donose informaciju da će Vučić šefovanje Ministarstvom odbrane prepustiti direktoru Kancelarije za KiM i koalicionom kolegi Aleksandru Vulinu.

- Dačić je čvrsto odlučio da smeni i Obradovića i Mrkonjića. Takođe, Daćić i Vučić će zajedno zatražiti od Dinkića da resor finansija prepusti nekom drugiom, a da on nastavi da se bavi privredom. Ako on to odbije, URS će biti izbaččen iz vladajuće koalicije - kaže neimenovani sagovornik ovog lista.

"Informer" dalje navodi da su Dačićevi saradnici već razgovarali sa Mrkonjićem i saopštili mu da će biti smenjen. On je, navodno, tražio da mu se ostavi neko zaduženje na izgradnji koridora.

Na drugoj strani, kako pišu "Naše novine", Vučić će zbog obaveza "na frontu" protiv korupcije, Ministarstvo odbrane prepustiti nekom drugom.

- U svakom slučaju, pred njim su sine obaveze, u njega su uprte oči javnosti, pa je samim tim i najveća odgovoronsto za eventualni neuspeh pregovaračkog procesa i borbe protiv korupcije na njegovim leđima. On je toga svestan i želi da se posveti najvažnijim državnim ciljevima - navodi neimenovani izvor "Naših".

Ovaj list piše da bi, ukoliko ovu ideju sprovede u delo, Vučićev prvi izbor bio Aleksandar Vulin.

- Vučić ima veliko poverenje u njega i smatra da bu upravo on bio idealno rešenje za vođenje sistema kakav je odbrana.  Zadovoljan je načinom na koji je Vulin rešavao krizne situacije na Kosovo u stekao poverenje tamoššnjih Srba - kaže izvor ovog lista.

Podsetimo, lideri stranaka vladajuće koalicije sastali su se u vili "Bokeljka" na Dedinju, gde su utvrdili "kalendar rekonstrukcije", po kom kadrovska rešenja na dnevni red treba da dođu naredne nedelje.

(Telegraf.rs / Izvori: Informer, Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA