ĐURIĆ: Ešton će preneti poruku Prištini

- Ne znam ko će biti imenovan za pregovarača sa EU, ta odluka je na Vladi - kaže savetnik predsednika Srbije

  • 3

Savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić izjavio je da ne zna ko će biti imenovan za pregovarača sa Evropskom unijom i da očekuje da će visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton preneti poruku Prištini da mora usvojiti Zakon o amnestiji.

- Nije bilo razgovora na tu temu dosada. Ne znam ko će biti imenovan za pregovarača. Ta odluka je na vladi i oni su najavili da će je doneti u najskorije vreme. Ne bi spekuilisao - rekao je za RTS Ðurić.

Komentarišući boravak Ešton u Beogradu on je istakao da visoka predstavnica EU na svojoj agendi ima ceo svet, a da količina vremena koje je ona upotrebila na rešavanju ovih pitanja pokazuje koliko je Evropska unija zainteresovana da dođe do rešenja.

Na pitanje da li očekuje da Ešton, koja boravi danas u Prištini, da jasan znak da se mora usvojiti Zakona o amnestiji koji je preduslov za implementaciju sporazuma, on je istakao da je to preduslov.

- S obzirom na to da je i EU stalo da ovaj sporazum bude sproveden mislim da nema sumnje da će ona tu poruku preneti i predsedstavnicima privremenih pokrajinskih institucija - ocenio je Ðurić.

On je istakao da je Beograd već i do sada demonstrirao spremnost i sposobnost da ostvaruje ovaj sporazum čiji je cilj osnaženje i stvaranje jake zajednice srpskih opština.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    10. jul 2013 | 09:42

    Каква амнестија "саветниче?! Шта има (не) призната творевина икога да амнестира? То су прерогативи независне државе да на својој територија амнестира. Па јесте ли или нисте? Признајте једном да сте најгори издајници Србије!

  • Stranac

    10. jul 2013 | 12:09

    Mister ambasador srbije Djuric da si i malo pametan ne bi sedeo gde sedis i bio gde jesi zato poklopi se ne zanima naciju puno dolivanja ulja na vatru bolje da se zanimaze neko radno mesto da nam otvorige

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA