Mrkonjića zamenjuje Novica Tončev?

Novica Tončev, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, već je viđen za naslednika Milutina Mrkonjića u fotelji ministra saobraćaja posle rekonstrukcije Vlade

  • 10

Posle najlogičnijeg poteza da u iznuđenom "provetravanju" kadrova smeni Milutina Mrkonjića zbog afera koje ga prate, premijer i lider socijalista Ivica Dačić najbliži je odluci da na to mesto ubaci Novicu Tončeva, koji će u sukobu dve struje u partiji biti nesumnjivi zaštitnik lidera SPS-a, piše "Alo".

To je potvrdio i javnim nastupima, u kojima je poslednjih nedelja žestoko zagovarao dubinsku promenu kadrova SPS-a, koji su Dačiću naneli štetu.

- Zna se da Novica Tončev važi za čuvara lika i dela Ivice Dačića i ne čudi što je izbor Mrkonjićevog naslednika pao baš na njega. Naravno, nije ni to prošlo bez otpora unutar SPS-a, ali je znak da Dačić i dalje uspeva da drži partiju pod kontrolom. Dačić je morao da uzme u obzir i činjenicu da braća Novica i Ivica Tončev, koji je sada savetnik premijera, nisu u sjajnim odnosima - kaže izvor lista "Alo".

Novica Tončev za “Alo” kaže da će biti onako kako odluči partija, ali nije želeo da komentariše i eventualnu promenu na čelu Ministarstva saobraćaja.

- Sa mnom niko o toj temi nije razgovarao. Nisam pokrenuo sazivanje Glavnog odbora da bih sebi osigurao neku funkciju, već da bih ojačao partiju. Namerno nisam imenovao ko je od partijskih kadrova štetan za SPS i njegovog predsednika, ali tek ću da kritikujem. SPS je izabrao najbolje ljude, ali je sad red da vidimo njihove rezultate - poručio je Tončev, koji je inače već 25 godina u građevinarstvu kao vlasnik "Tončev gradnje".

Poslovanje ove porodične firme iz Surdulice, gde je Tončev predsednik opštine, više puta je pominjano u medijima zbog sumnje da je unosne poslove s državom dobijala zbog partijskih veza.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    12. jul 2013 | 07:09

    Povracacu...

  • Nascimento

    12. jul 2013 | 08:18

    Zbog afera - smena?! Mrku treba pravo u zatvor, bez sudjenja!

  • Mabula

    12. jul 2013 | 06:02

    Zar to nije sukob interesa zaposliti u državnu firmu nekoga ko se bavi privatnim poslom, na mesto gde može da prosperira ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA