Milović: Srbi sa severa Kosova neće izaći na izbore

- Pokazali smo slogu, solidarnost i jedinstvo kako na severu, tako i južno od reke Ibar, ali na žalost veliki broj problema proizlazi iz briselskog sporazuma - smatra predsednik opštine Zvečan

  • 3

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović kaže da Srbi sa severa Kosova neće izaći na izbore koje 3. novembra organizuje Priština.

Milović je, na svečanoj sednici povodom Dana opštine Zvečan, rekao da Srbi hoće da ostanu u svojoj državi i da su zato nedavno konstituisali Skupštinu AP KiM.

- Nismo to uradili iz inata i protivustavno već da bismo ostali u okviru Ustava i države Srbije - rekao je on za TV Most i dodao da "još uvek mislimo da Beograd i međunarodna zajednica mogu i moraju da ponude bolja i pravednija rešenja koja bi bila prihvatljiva i održiva za sve koji žive na Kosovu i Metohiji".

Osvrćući se na aktuelnu političku situaciju na severu Kosova, Milović je podsetio na četrnaestogodišnju mirnu borbu za opstanak i za institucije države Srbije na ovim prostorima.

- Pokazali smo slogu, solidarnost i jedinstvo kako na severu, tako i južno od reke Ibar, ali na žalost veliki broj problema proizlazi iz briselskog sporazuma - rekao je Milović.

On je dodao da je za Albance "briselski sporazum kao švedski sto sa koga uzimaju samo ono za šta smatraju da je u njihovom interesu i zbog toga su Srbi zabrinuti i nezadovoljni mnogim rešenjima čija implementacija vodi ka gašenju institucija Srbije na ovim prostorima".

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u četvrtak, 11. jula,  da bi neizlaskom na kosovske izbre Srbi ugrozili ne samo briselski sporazum nego i dalji napredak Srbije ka EU, a oficir za vezu Dejan Pavićević smatra da bi Srbi time ugrozili i spostveni položaj u pokrajini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ari

    13. jul 2013 | 10:29

    Tako treba, RSOU uzece u kontrolu samo ne,ojte izaci

  • Beograđanin

    13. jul 2013 | 01:11

    Ugrozili bi briselski sporazum i nastavak puzanja Srbije pred EU. Pa i jedno i drugo je u interesu Srbije! Nipošto izaći na izbore t.zv. Republike Kosovo. To je okupaciona tvorevina koja će da nestane kada dođe vreme, ako je u međuvremenu mi sami ne ozakonimo. U tome slučaju, niko nam neće biti kriv nego sami sebi.

  • kp

    12. jul 2013 | 23:54

    Pa ti bre znas koliko bombi si pojeo od zapada i mislis da ces ti da upropastis briselski sporazum,pa ko tebe pita,ti si zadnja rupa na klaviri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA