URS: Vlada je mogla i bez nas!

- Ova vlada je od početka mogla bez nas i ako želi moći će i nadalje, ukoliko smatraju da mi nismo dobro radili - izjavio je funkcioner URS-a Miroslav Aleksić

  • 5

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) razmotriće učinak svih svojih ministara i njihovih saradnika u četvrtak, na sednici Predsedništva, a na sednici Glavnog odbora u nedelju, 21. jula, biće doneta konačna odluka i stav te partije o rekonstrukciji, izjavio je danas funkcioner URS-a Miroslav Aleksić.

- Ono što je sigurno je da ćemo za sve one koji nisu opravdali očekivanja, koji se nisu snašli ili odgovorili izazovima koji su bili pred njima, predložiti njihovu promenu, ali nećemo ni zarad puke političke forme menjati ljude koji su dobro radili - rekao je Aleksić agenciji Tanjug.

On je izrazio uverenje da su svi ministri i funkcioneri URS-a uložili maksimum, navodeći da su neki postigli rezultate, a neki nisu, ali o tome će biti reči na sednici Predsedništva.

Na pitanje da li postoji mogućnost da ta partija izađe iz vlade, Aleksić je kazao da je ova vlada mogla biti formirana i bez URS-a, ocenjujući da su svi ministri u njoj dali svoj maksimum.

- To su naši ministri i pokazali i Mlađan Dinkić, koji je radio najteži posao u vladi, Suzana Grubješić koja je radila na evrospkim integracijama sve vreme, kao i Verica Kalanović koja je, zahvaljujući svojim rezultatima, proglašena za najministra jugoistočne i srednje Evrope - rekao je Aleksić.

- Ova vlada je od početka mogla bez nas i ako želi moći će i nadalje, ukoliko smatraju da mi nismo dobro radili - dodao je on.

Govoreći o odnosima u koaliciji u prethodnih godinu dana, Aleksić ističe da su oni bili korektni i kompromisni jer, kako je naveo, u ovako teškoj situaciji, samo sloga jedinstvo i kompromis mogu da naprave rezulatat u državi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA