Vučić: Za 24 sporne privatizacije procesuirano je 115 ljudi!

- Zemlja bez korupcije i kriminala u kojoj bi postojala nulta tolerancija jeste ideal kojem težimo, cilj koji nije samoproklamovan već nešto što zaista pokušavamo da učinimo - kaže vicepremijer Srbije

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je strategija za borbu protiv korupcije najveći test za Vladu u zemlji u kojoj je politička korupcija bila najveći teret i problem, a koja teži "nultoj toleranciji" za korupciju i kriminal.

Na raspravi povodom akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije, Vučić je rekao da veruje da će Vlada Srbije u narednoj godini uspeti da stvori pravno uređenu državu, što će značiti privlačenje novih investicija, pravnu sigurnost i prosperitet za građane Srbije.

- Strategija je najveći test za vladu u zemlji u kojoj je politička korucopija bila najveći teret i problem. Zemlja bez korupcije i kriminala u kojoj bi postojala nulta tolerancija jeste ideal kojem težimo, cilj koji nije samo proklamovan već nešto što zaista pokušavamo da učinimo - kazao je Vučić na skupu u Palati Srbija.

Vučić smatra da su u poslednjih godinu dana postignuti značajni rezultati, a da su problem predstavljali pokušaji političkog nipodaštavanja te borbe uz tvrdnje da je ona selektivna - ali potpredsednik vlade smatra da danas i građani i međunarodna zajednica vide da je ta borba "apsolutno neselektivna".

- Nema veze da li je neko pripadao vladajućoj koaliciji, poput slučaja Galenika, nekoj opozicionoj stranci ili nijednoj - istakao je Vučić.

Vucić je rekao da je aktuelna vlada naišla na razoreno društvo, da je postojala nejednakost ljudi pred zakonom i da su neki imali više prava od drugih samo zbog pripadnosti partiji ili bogatstva.

Vučić je ponovio i da će do kraja godine biti završena sva 24 predmeta sumnjivih privatizacija sa liste Saveta za borbu protiv korupcije.

Prvi potredsednik Vlade rekao je da je do sada u okviru istraga 24 sporne privatizacije procesuirano 115 osoba koje se sumnjiče da su oštetili budzet za oko 8o milijardi dinara.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubo

    15. jul 2013 | 11:35

    Dok su ti Dinkić i Dačić glavne "perjanice" za preporod Srbije i iskorenjivanje korupcije , SRBIJA TI POVEROVATI NEĆE !!!

  • Sladjana

    15. jul 2013 | 16:02

    Izvinite, a zašto Vučića stalno oslovljavaju sa "prvi potpredsednik" kada ta funkcija ne postoji ni u jednom zakonu, niti Ustavu, a to je potvrdio i Ustavni sud? Borba protiv korupcije je selektivna jer ne zavisi od dokaza nego od političke volje!

  • Nesa

    15. jul 2013 | 11:46

    Sproveli ste ih na saslusanje I za dva meseca na slobodu zbog nedoststka dokaza.. ma dajte bre, koga bre mazete I lazete vise.. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA