Tahiri: Partije iz Srbije neće moći na izbore na KiM!

Zamenica premijera Kosova kaže da partije koje su registrovane u Srbiji neće moći da izađu na kosovske opštinske izbore ako ne budu registrovane pri centralnoj izbornoj komisiji KiM

  • 4

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je da partije koje su registrovane u Srbiji neće moći da izađu na kosovske opštinske izbore ako ne budu registrovane pri centralnoj izbornoj komisiji Kosova, ali da imaju mogućnosti da se registruju kao političke stranke ili građanske inicijative.

To je, prema njenim rečima, jasno stavljeno do znanja srpskim predstavnicima tokom razgovora u Briselu, a poslednji rok za registraciju stranaka i incijativa za učešće na opštinskim izborima je septembar.

Srpski zvaničnici pozvali su kosovske Srbe da izađu na izbore i najavili da će moći da glasaju sa dokumentima Srbije. Juče je i predsednik opštine Kamenica Šaip Surduli izjavio za prištinski dnevnik "Koha ditore" da srpska žandarmerija "nastavlja da provocira" i ulazi na teritoriju Kosova, što izaziva nesigurnost kod građana opštine Kamenica.

U kosovskoj vladi rekli su da će o tom pitanju razgovarati tokom dijaloga sa srpskom stranom u Briselu.

Predsednik Višeg suda u Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić rekao je juče da od utorka, 16. jula, sudovi na Kosovu koji rade u sistemu Srbije više neće primati krivične predmete, što je ugovoreno sporazumom Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    16. jul 2013 | 12:22

    Ma ko tebe sta pita ne zaboravi da si ti samo obicna šah figura ili marioneta u svemu ovome .

  • стрептомицин

    16. jul 2013 | 15:44

    Дачићу бре, па шта ова ово прича? Па зар не чије или чита твоје изјаве да нисте признали Косово? Хајде убеди је да Косово није независно! Бандо издајничка није вас срамота да вам дивљаци и криминалци вршљају по земљи?!

  • Stranac

    16. jul 2013 | 16:16

    Eki komsija moj obri i po malo ne posteni mali si ti jos za neke stvari ... i ja sam kralj pa sta suti tamo dok te siptatele qaraju nemoj puno da se istices idi šiptarima prodaj maglu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA