SRBI SA KOSOVA: Nećemo izaći na izbore!

Srbi sa severa Kosova različito se izjašnjavaju o učešću na izborima - jedni poručuju da ne treba izaći, dok drugi pozivaju građane da 3. novembra glasaju na biralištima

  • 9

U očekivanju konačnog stava Vlade Srbije o nastupu na kosovskim lokalnim izborima 3. novembra, Srbi sa severa Kosova različito se izjašnjavaju o učešću na tim izborima.

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevo Božović (DSS) rekao je da građani te opštine neće da glasaju na izborima 3. novembra.

- U svoje ime, u ime Skupštine opštine i građana Kolašina poručujem da nećemo na izbore jer oni neće doneti ništa dobro srpskom narodu na Kosovu i Metohiji - rekao je Božović.

On je dodao da je to što "propagira država Srbija da je dobro da se izađe na izbore - laž i farsa".

- Ako prihvatimo da izađemo na izbore po zakonima nepriznate države Kosovo, bez obzira što ih organizuju OEBS i međunarodna zajednica, pošto ih raspisuje Skupština Kosova, biće ugroženi naši interesi i doveden u pitanje opstanak na KiM - ocenio je Božović.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković (SNS) je kazao da je njegov lični stav nepromenjen i da neće glasati na kosovskim izborima.

- Ja neću da utičem ni na koga, kako narod odluči, tako će da bude, a moj stav je jasan - ja neću na izbore koje organizuje Priština i voleo bih da odluka građana po tom pitanju bude jedinstvena - rekao je Vlašković.

Predsednik Opštine Leposavić Dragiša Vasić (SNS) očekuje da se posle konsultacija sa vlastima u Beogradu Srbi dogovore i zauzmu zajednički stav oko izlaska na novembarske lokalne izbore.

Predsednik Skupštine opštine Leposavić i predsednik novoformirane Skupštine KiM Slavko Stevanović (SPS) ocenio je da Srbi sa Kosova ne treba da izađu na najavljene izbore.

- Stav je srpskog naroda i svih nacionalnih manjina koji državu Srbiju priznaju za svoju da na izbore ne može da se izlazi po zakonima nepriznate države Kosovo - rekao je Stevanović novinarima i naveo da je za Srbe u pokrajini jedino prihvatljivo da učestvuju na izborimakoje raspisuje država Srbija.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović (DSS) ocenio je da nema uslova da Srbi na Kosovu glasaju na lokalnim kosovskim izborima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    16. jul 2013 | 12:05

    Vi i niste srbi. Vi ste kosovari

  • C32

    16. jul 2013 | 17:55

    Na severu KiM, nece izaci niko, osim sacice placenih srba za koji evro. Ne zelimo dati nikakav legitimitet teroristima, jer isti ti su radili isto na svim srpskim izborima. Sto se tice ovih gore komentara koji kude narod na KiM, da uzivaju, i vec sta, neka dodju malo kod nas, a mi malo kod njih. Ofajdili su se samo tajkuni, kao i svuda, narod beduje! Jadni su svi oni koji misle da ce im eu doneti nesto bolje, i ova nasa vlada koja se ne menja zadnjih trideset godina! Nije narod na KiM, kriv za bedu u kojoj zivimo, nego politikanti u svojim crnim audijima i stanovima po Londonu. Ginemo ceo zivot na KiM, tu sam rodjen, tu cu i poginuti ako treba! Ne za tomu, dinkice, vucice, tadice, kojekakve dacice i vec! Vec za moje parce neba, koje mi je Gospod i moj predak u amanet ostavio!

  • стрептомицин

    16. jul 2013 | 15:51

    Препорука Србима на КиМ: уколико сте у дилеми да ли изаћи или не, знајте да је прави избор за вас супротно од онога што вам издајничка влада саветује и стране силе које су их довеле на власт да им служе! Срећно!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA