DAČIĆ: Srbija spremna za pregovore sa EU (FOTO)

Posle susreta sa odlazećim šefom Delegacije EU Vensanom Dežerom, premijer Srbije je istakao da su odnosi sa EU zabeležili istorijski napredak otvaranjem pregovora za članstvo

  • 2

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da je Srbija spremna za početak pregovora sa Evropskom unijom i da je rešena da sprovede suštinsku transformaciju u skladu sa evropskim normama.

Premijer Srbije je najavio, posle susreta sa odlazećim šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom, da će o dinamici i organizaciono-tehničkim pitanjima sutra u Beogradu razgovarati sa komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom.

Dačić u razgovoru sa Dežerom konstatovao da su odnosi između Srbije i EU zabeležili istorijski napredak otvaranjem pregovora za članstvo u EU, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Premijer Srbije je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa Dežerom, koji je, kako je ocenio, značajno doprineo unapređenju odnosa između Srbije i Evropske unije.

Dežera je prošle nedelje u oproštajnu posetu primio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Za novog ambasadora Delegacije EU u Srbiji izabran je dosadašnji ambasador Velike Britanije Majkl Devenport.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejo

    16. jul 2013 | 15:58

    Srbija spremna što će reći da u sagnutom stavu čeka da joj uđe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA