DAČIĆ: Smeniću Bratislava Dikića

- Potpisaću zahtev ne ulazeći u razloge za razrešenje - rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova i potvrdio da je dobio predlog direktora policije o smeni komandanta Žandarmerije

  • 7

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je dobio predlog direktora policije Milorada Veljovića za smenu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića i rekao da će potpisati rešenje o smeni Dikića.

- Potpisaću zahtev ne ulzeći u razloge za razrešenje - rekao je Dačić posle sednice republičkog štaba za vanredne situacije.

Veljović je već zatražio od Dačića da smeni Dikića, nakon što je jedan pripadnik te jedinice uhapšen pod sumnjom da je počinio dvostruko ubistvo u selu Ratković kod Rekovca.

- Ja u ovome očekujem potpunu podršku premijera i ministra unutrašnjih poslova da ovaj problem rešimo još danas, inače ćemo imati još problema. Policija mora biti faktor stabilnosti države i uživati poverenje naroda - rekao je Veljović.

To ubistvo je, kako je naglasio, "kap koja je prelila čašu", i putokaz drugim starešinama da moraju da vode računa šta se dešava u njihovim jedinicama a ne da se bave kadrovskim pitanjima u direkciji policije.

Inače, Bratislav Dikić je, sudeći po navodima medija, odgovoran za mnoge kriminalne afere, reketiranje, ali i pokušaje da od te jedinice napravi nekadašnju JSO, a da on postane "Mali Legija".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor

    16. jul 2013 | 18:25

    Smeni sebe, čoveče

  • Vlada

    16. jul 2013 | 19:32

    A ti sto ne smenis dinkica i ostale lopove nego se tu nesto

  • cobi ns

    16. jul 2013 | 18:47

    Gledao sam gospodina kod Ćosića na b92,i po konverzaciji i načinu ophođenja mi je delovao kao neki prethodnici iz JSO,mada na mora da znači.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA