SPC: Patrijarh nije kritikovao državno rukovodstvo Srbije

Vest da je patrijarh Irinej u Moskvi izrekao kritike i optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije je lažna, saopšteno je iz Kabineta patrijarha SPC

  • 7

Kabinet patrijarha srpskog Irineja demantovao je informaciju objavljenu u nekim medijima da je patrijarh Irinej u razgovoru s patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom kritikovao državno rukovodstvo Srbije.

- Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej, koji se sa sveštenom pratnjom nalazi u mirnoj (kanonskoj) poseti njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije gospodinu Kirilu i Ruskoj pravoslavnoj crkvi, krajnje neprijatno je iznenađen lažnom informacijom koju su objavili neki mediji u Srbiji da je u razgovoru sa svojim domaćinom izrekao kritike i optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da ova dezinformacija nije samo zlonamerna, anticrkvena, već odaje nameru njenih sastavljača da poremeti tradicionalno bratske odnose i poverenje između srpskog i ruskog naroda.

- Jedna od centralnih tema, svakako, bila je vezana za problem Kosova i Metohije. Pritom je patrijarh srpski Irinej zamolio svog domaćina da podrži stav Srpske pravoslavne crkve o očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Sve drugo predstavlja konstrukciju određenih političkih, medijskih, a možda i paracrkvenih krugova, koji iz svojih interesa ne biraju sredstva da pošto-poto isprovociraju sukob Crkve i države Srbije - tvrdi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    18. jul 2013 | 08:26

    a i da je kritikovao ,u smeru u kome tece prica,nikakva steta jer radi se o istini!

  • budimlje

    18. jul 2013 | 01:12

    Joj nego sam ja. Pa dokle vise, kaze nesto a onda jutis da se kaze da nije mislio da ti kaze. Ma malo je mnogo pa neka je i od Patrijarha

  • budim

    18. jul 2013 | 08:48

    Nikad nije stao iza onoga sto kaze. Cudan covek ovaj nas patrijarh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA