Pahor: Nikolić zaslužuje priznanje od EU

- Predsednik Tomislav Nikolić je krunisao evropske napore Srbije. On je imao hrabrosti da uradi ono što moj prijatelj Tadić nije imao - kaže slovenački predsednik

  • 4

Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je u Skoplju da predsednik Srbije Tomislav Nikolić zaslužuje priznanje za ono što je uradio kako bi zemlja napredovala ka EU.

- Predsednik Tomislav Nikolić je krunisao evropske napore Srbije. On je imao hrabrosti da uradi ono što moj prijatelj Tadić nije imao hrabrosti da učini - rekao je u Pahor u intervjuu za makedonsku televiziju Sitel.

Prema njegovim rečima, sporazum između Srbije i Kosova je ključ za stabilizaciju regiona.

Pahor je rekao i da je, kada je Nikolić izabran za predsednika "bio skeptičan, jer u principu ne veruje nikome ko je u prošlosti imao veoma nacionalnu retoriku".

- No, ono što sam očekivao da moj prijatelj Tadić uradi, on nije uradio, a Nikolić je na kraju smogao hrabrost za to. On zaslužuje priznanje - rekao je Pahor.

Slovenački predsednik je optimista kada je reč o daljem napretku Srbije ka EU i podršci Nemačke naporima Beograda. "Mislim da bi bila velika greška da EU ne razume ogroman napor pregovarača" iz Beograda i Prištine", rekao je Pahor, a posebno, kako je dodao, napore Srbije.

Predsednik Slovenije je u dvodnevnu posetu Skoplju došao kako bi svom kolegi Đorđu Ivanovom preneo jasnu poruku šta bi Makedonija trebalo da uradi da dobije datum pregovora sa EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    20. jul 2013 | 22:53

    Priznanje u vidu velikog falusa...

  • русија

    21. jul 2013 | 01:32

    наравно за уништење земље

  • Sentinel

    21. jul 2013 | 07:43

    Pa kad sluzis stranim interesima umesto domacim onda po obicaju daju neke nagrade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA