SVILANOVIĆ: Vlada učinila mnogo, ali ima još posla

- Promena Srbije važnija je od članstva u Uniji - poručio je direktor Saveta za regionalnu saradnju

  • 5

Direktor Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović ocenio je da je Vlada Srbije napravila ogroman iskorak onog trenutka kad su se pred njom kao izazov postavile obaveze u procesu pridruživanja, ali da je najvažniji posao tek čeka, s obzirom da Srbiji u pristupnim pregovorima sleduje značajna promena.

- Ta promena Srbije važnija je od članstva u Uniji. I u stvari, ako bih sebi dozvolio da sudim, rekao bih da ono što građani očekuju od ove vlade, kao što su očekivali i od prethodnih, nije neophodno ubrzano članstvo u EU, koliko je to vapaj da Srbija izgleda drugačije - rekao je Svilanović u intervjuu Tanjugu.

To "drugačije" znači da bude posla za sve, da se zaustavi korupcija, da se u zemlji poštuje red, efikasan rad policije i sudstva, da se poštuje znanje i obrazovanje, da ljudi mogu da planiraju svoj život i živote svoje dece, dodao je on.

- Od onog trenutka kada pregovori počnu, EU prestaje da bude politička parola i postaje svakodnevica državne administracije. Proces pridruživanja EU postaje proces reformisanja zemlje - rekao je Svilanović.

Za pregovore se sada valja spremiti, istakao je Svilanović i izrazio nadu da bi taj proces mogao da bude okončan u naredna dva izborna ciklusa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA