SRAMOTA MINISTARKE: Ne posećujem manifestacije kao što je Tijanina sahrana!

Slavica Đukić Dejanović je izjavila da bi njen odlazak na sahranu Tijane Ognjanović značio diskriminaciju sve druge bolesne i umrle dece u Srbiji

  • 24

Na sahrani Tijane Ognjanović, na kojoj je u nedelju bilo više od hiljadu ljudi, nije se pojavio nijedan političar, a svima je posebno zasmetalo što se ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović nije udostojila da ode na poslednji ispraćaj devojčice i njenim roditeljima izjavi saučešće.

Slavica Đukić Dejanović je povodom toga izjavila da bi njen odlazak na Tijaninu sahranu značio diskriminaciju sve druge bolesne i umrle dece u Srbiji, pa zato nije ni otišla na groblje Lešće.

- Bez obzira na to što je čitava javnost saosećala i dala svoj doprinos da se maloj Tijani pomogne, uključujući i Ministarstvo zdravlja, pojavljivanje ministra na jednoj od mnogih manifestacija, koje su tokom jučerašnjeg dana imale više nego tužan karakter, bilo bi na neki način diskriminacija ostalih. Suština je u tome da nije bilo dovoljnog etičkog opravdanja otići jednom detetu na sahranu a ne otići na druge slične manifestacije, a znate i sami da ih je, nažalost, bilo isuviše - kaže za Kurir Dejanovićeva.

Pored toga, ona je dodala da će Ministarstvo učiniti sve što može kada su ovakvi slučajevi u pitanju, ali je, na način nedostojan jednog ministra, rečenicu veoma nakaradno sročila:

- Ministarstvo će imati i sistemsku brigu i sistemske manifestacije uz, naravno, svaki pojedinačan primer i saosećanja i činjenja svega što možemo.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    23. jul 2013 | 10:32

    Da je lupila za manifestaciju to jeste ! Ali zasto bi politicari isli na sahrane to je u pravu!! Nepoznati nemaju sta da traze po tudjim sahranama!! Neka ta mala devojčica pociva u miru :( Ostavite vise tu porodicu da tuguje na miru dosta je bilo !!!

  • dexter

    23. jul 2013 | 10:33

    Realno bilo bi i blam da ode na sahranu detetu kojem njeno ministarstvo nije pomoglo ama bas nista!

  • maja

    23. jul 2013 | 10:42

    MANIFESTACIJA???!!!!!! Boze oprosti joj,verujem da nije svesno dala tu izjavu, tuzno tuzno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA