Patrijarh Irinej pružio podršku Karićima

- Zahvaljujem što i tako daleko od Srbije porodica Karić vodi borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije, poručio je patrijarh

  • 8

Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar "Jefimija", u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK grupa.

- Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika - navodi se u saopštenju BK grupe.

Kako je preneto, patrijarh je u knjizi utisaka u Moskvi zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK grupa.

- Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije - zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, prenela je BK grupa u saopštenju.

Jedan od osnivača BK kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi".

- Naša borba za nasleđe Srpske pravoslavne crkve biće večna - zaključio je Karić, piše u tekstu.

(Telegraf.rs/ Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    23. jul 2013 | 22:39

    SPC je totalno izgubila kompas. Poceli su i kriminalce da blagosiljaju. Ko je sledeci? Legija ili mozda Joca Amsterdam ili neko treci.

  • Mitar

    23. jul 2013 | 21:26

    Porodica Karić je bila i ostala primer ophođenja prema društvu kao kapitalistički odgovorna, svesna i dovoljno imućna da svojim dobročinstvima, ljudskošću i razumevanjem pomogne Srbiji i srpskom narodu onda kada je to bilo najpotrebnije, pri tom ne zaboravljajući značaj zaslužnih građana iz svih oblasti društvenog i javnog života

  • Ssasa

    23. jul 2013 | 23:07

    Niti je jedan plaćao poreze,niti drugi-ima nešto sličnog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA