SIMIĆ: Vanredni izbori bi odložili dobijanje datuma

- Evropska unija neće određivati datum, a da se ne zna ko će biti sa druge strane stola - kaže profesor FPN-a koji smatra da bi početak pregovora sa EU bio odložen najmanje za godinu dana

  • 4

Vanredni izbori bi odložili dobijanje datuma za početak pregovora sa EU najmanje za godinu dana, smatra profesor Fakulteta političkih nauka Predrag Simić.

On je gostujući na RTS-u rekao da po tom pitanju ne treba gajiti nikakve iluzije, jer Brisel i Evropska unija neće određivati datum, a da se ne zna ko će biti sa druge strane stola, kakva će mu biti politika.

- Ovoj vlasti je trebalo godinu dana i skupih političkih poteza po Srbiju da sebe kvalifikuje za pregovore - ukazao je Simić i dodao da bi vanredni izbori Srbiju koštali najmanje godinu dana u tom procesu.

Simić smatra da će Srbija pregovarača sa EU dobiti tek nakon rekonstrukcije vlade, jer je on, kako kaže, važna ličnost koja se ne menja sa promenom vlasti.

On je dodao da Srbiji pregovori sa EU neće biti laki, da će 28 članica EU biti veoma oprezne što se tiče priključivanja novih država.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    25. jul 2013 | 10:03

    Како год знамо ми то да они Србију не желе, а ни ми њих. А ти немој да паметујеш јер си се са места амбасадора у Паризу "убио" да докажеш да ти и твоја издајничка екипа сте "други"Срби, уместо да штитиш интересе земље и народа.

  • Mila

    25. jul 2013 | 09:55

    Zbog ovakvih kao što je ovaj analitičar, u Srbiji narod ne može dobiti demokratiju već decenijama !!!

  • LaneBg

    25. jul 2013 | 11:41

    А чек, зар ми нисмо добили датум??Тако нам рекоше!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA