Oliver Antić: Tomislav Nikolić je najuticajniji čovek u Srbiji!

- Predsednik Srbije je i formalno i suštinski najuticajniji čovek u državi, a on je najzaslužniji za formiranje ove vlade - kaže savetnik predsednika Nikolića

  • 0

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i formalno i suštinski najuticajniji čovek u državi i da je najzaslužniji za ovu vladu.

Antić je u autorskom tekstu za specijalno izdanje "Nedeljnika" "100 najuticajnijih ljudi u Srbiji" napisao da je Nikolić do pobede na predsedničkim izborima došao u nemogućim uslovima, kao i da je aktuelna vlada formirana zahvaljujući tom njegovom uspehu.

- Nikolić je u neravnopravnoj predsedničkoj kampanji, kada je gotovo sve bilo na strani njegovog protivnika, naročito pristrasni mediji, osvojio poverenje većine glasačkog tela, postao predsednik Srbije, ali tom svojom pobedom omogućio i formiranje nove vlade. To znači da se i Vlada zasniva na legitimitetu programa promena čiji je nosilac upravo predsednik Nikolić - ocenio je savetnik predsednika.

Prema njegovim rečima, Nikolić je učinio nešto što nisu njegovi prethodnici - odrekao se liderstva nad partijom nakon što je postao predsednik Republike.

- Predsednik Nikolić je hrabar čovek. To je dokazao svojim celokupnim političkim delovanjem. Hrabrost je vrlina čijem se sjaju svi dive, jer je ona uslov postojanja i drugih vrlina - napisao je Antić i naglasio da predsednik Nikolić drži reč, jer je učinio nešto što nije niko pre njega.

- Odrekao se partije koju je stvorio da bi bio predsednik svih građana. To je jedan od dokaza da ga krasi vrlina vernosti, što u našim političkim prilikama svakako predstavlja izuzetak od pravila - dodao je savetnik predsednika.

Antić je još istakao da je Nikolić umeren čovek, da ga krasi razboritost, da neguje vrline milosrđa i pobede nad mržnjom i zlopamćenjem, da je dokazao svoju tolerantnost...

(Telegraf.rs / Izvor: Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA