DAČIĆ: Cilj Vlade je da Srbija bude sledeća članica EU!

- Nastavićemo dalje sa URS-om ili bez njih, jer parlamentarna većina postoji - rekao je Dačić, koji je podsetio da se sada očekuje da URS donese odluku i da će ta stranka sutra održati sednicu stranačkih organa

  • 5

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da parlamentarna većina postoji sa ili bez Ujedinjenih regiona Srbije i "dalje ćemo nastavi sa njima ili bez njih", izjavio je danas on.

Dačić je rekao da se slaže sa ocenom prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da će se "ukoliko se stavovi i ciljevi poklapaju" nastaviti dalje u istom formatu, a da će se, ukoliko to nebude slučaj, svakako nastaviti dalje bez URS.

- Nastavićemo dalje sa URS-om ili bez njih, jer parlamentarna većina postoji - rekao je Dačić, koji je pdosetio da se sada očekuje da URS donese odluku i da će ta stranka sutra održati sednicu stranačkih organa.

On je konstatovao danas da je aktuelna vlada vodila otvorenu i iskrenu politiku, a da su njeni ciljevi u narednom periodu ekonomski razvoj i povećanja zaposlenosti, te da Srbija bude sledeća članica EU.

- Mi nismo nikoga lagali ni u zemlji ni u svetu, vlada je vodili politiku bez maske...Ovo je prva vlada u 20 godina koja i pored teške situacije u kojoj se Srbija nalazi i politički i ekonomski, uživa poverenje i od koje građani očekuju da će biti bolje - rekao je Dačić.

On je ukazao da se pre godinu dana od ove vlade nije mnogo očekivalo, a da se danas možda i previše očekuje.

Cilj vlade je, kako je naglasio, da Srbija bude sledeća članica EU, da narod živi bolje i da Srbija bude zemlja pravde, u kojoj će postojati ravnomernija raspodela društvenog bogatstva.

Premijer se zahvalio koalicionim partnerima, SNS i Aleksandru Vučiću, jer su, kako je naglasio, zajedno prošli jedan od najtežih perioda "kada je trebalo imati aktivnu ulogu u kreiranju politike zemlje".

- Želimo da u narednom periodu cilj bude da narod živi bolje, da dođe do ekonomskog razvoja i povećanja stope zaposlenosti - istakao je Dačić.

Osvrućući se na rekonstrukciju vlade, on je podsetio da su juče donete odluke vezana za taj proces i dodao da ga je potrebno zaokružiti.

Podsetivši da su nakon svega što je preduzeto mogle da se čuju "smešne ocene" i da su neki juče govorili da je ovo "igrokaz i predstava", a danas su počeli da govore da ovo nije nikakva rekonstrukcija, Dačić je poručio:

- Radite vi svoj posao, a vlada će svoj i svako će svakog oceniti na narodnom sudu, a to su izbori - rekao je on.

Izrazivši zadovoljstvo načinom na koji je vlada funkcionisala premijer je naveo da je održano 87 sednica, da nijedna nije bila telefonska, za razliku od prethodne vlade, u kojoj su dve trećine sednica bile telefonske.

Naveo je i da je vlada predložila 240 zakona, da je uštedela 152 miliona dinara kada je reč o uslugama i javnim nabavkama, a da je njen cilj ne da ojača vlast već da promeni Srbiju.

 

- Cilj nam je da Srbiju približimo standardima Evrope, ne zbog EU, već da bi postala normalna zemlja u kojoj narod ima priliku da živi normalnim životom - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    27. jul 2013 | 15:29

    I moj cilj je da sedeće godine u ovo vreme budem milioner!Ovo je Troter vlada!

  • kiza

    27. jul 2013 | 17:08

    Hahaha pa ko je jos ostao? Albanija, Bosna?

  • стрептомицин

    27. jul 2013 | 17:06

    Тако је дебели, па макар ЕУ и не постојала. И још додати да треба да останеш у врху власти све до тог "датума"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA