DAČIĆ: Želim da glasam na kosovskim izborima!

- Želim da glasam na lokalnim izborima na Kosovu zato što sam rođen na prostoru KiM i želim da mi se to omogući. Pozivam sve Srbe koji imaju poreklo sa Kosova da učine napor da uz pomoć naše kancelarije za KiM to pravo ostvare - izjavio je premijer Ivica Dačić

  • 11

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da želi da glasa na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, i pozvao Srbe da glasaju 3. novembra.

- Želim da glasam na lokalnim izborima na Kosovu zato što sam rođen na prostoru KiM i želim da mi se to omogući. Pozivam sve Srbe koji imaju poreklo sa Kosova da učine napor da uz pomoć naše kancelarije za KiM to pravo ostvare i da damo dopinos srpskoj stvari na Kosovu - rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom godinu dana rada vlade.

Dačić je istakao da je važno to što je potvrđeno da će na izborima moći da se glasa sa svim važećim dokumentima, odnosno da oni koji glasaju ne moraju da imaju dokumenta koja izdaje Priština.

On smatra da je, takođe, potrebno razgovarati o mogućnosti da se na lokalnim izborima na Kosovu dozvoli glasanje i na teritoriji centralne Srbije, a možda i Crne Gore.

Srbi će, kako je rekao, imati i predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji na Kosovu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    27. jul 2013 | 17:01

    Слагали су те. Потребно је држављанство државе коју си признао са осталим издајницима.

  • Slobodan

    27. jul 2013 | 18:50

    E, moj Ivice, pročitan si. Sigurno ćeš da odobriš (a možda i da predvodiš) i paradu srama.

  • Stranac

    27. jul 2013 | 17:56

    A dobro sta cemo mi koji nismo srbi a sa kosova smo i imamo papire isto kao i ti ??? Mi nemamo pravo glasa ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA