Radikali i Čeda najviše pričaju u Skupštini Srbije

Prema elektornskoj evidenciji, najprisutniji poslanik bio je Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, koji je tamo proveo više od 777 sati

  • 0

Poslanici radikala su u 2011. godini bili najpričljiviji za skupštinskom govornicom. Od šefova poslaničkih grupa lider LDP Čedomir Jovanović je najčešće uzimao reč, a apsolutni rekorder u "sedenju u klupi" je demokrata Srđan Milivojević, kaže elektronska evidencija Službe Skupštine Srbije o aktivnostima poslanika na sednicama i zasedanjima parlamenta u 2011. godini.

Poslanik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić za skupštinskom govornicom tokom 2011. godine proveo je 44 sata, 15 minuta i 12 sekundi i 290 puta se javio za reč, čime je daleko iza sebe ostavio ostale parlamentarce. I njegova koleginica iz redova radikala Vjerica Radeta bila je "pričljiva" i govorila je 22 sata i 31 minut, a za reč se javila 181 put. Iz drugih partija izdvojila se poslanica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković, koja je za govornicom provela 21 sat i 40 minuta, a za reč se javila 220 puta.

U istom periodu 25 poslanika se samo jednom javilo za reč, a među njima najmanje vremena su pričali Radoslav Mojsilović iz NS - 52 sekunde, Ivan Jovanović iz ZES - minut i 38 sekundi, radikali Jadranko Vuković i Slobodan Vuković po dva minuta, kao i njihov stranački kolega Vlada Milojković sa minut i 4 sekunde.

Pričljivi šefovi poslaničkih grupa

Među predsednicima poslaničkih grupa, lider po učešćima u diskusijama je prvi čovek LDP Čedomir Jovanović, koji je pričao 7 i po sati, a slede Aligrudić iz DSS sa 6 sati i 46 minuta i šefica ZES Nada Kolundžija sa 5 sati i 11 minuta.

Lider URS Mlađan Dinkić govorio je 3 sata i 45 minuta. Deset minuta kraće govorio je šef naprednjaka Tomislav Nikolić, a njegov bivši partijski saborac Dragan Todorović 2 sata i 50 minuta. Najmanje pričljiv šef poslaničke grupe je socijalista Branko Ružić, koji je govorio skoro 53 minuta.

Poslanici koji su zaradili plate

Najviše vremena u poslaničkim klupama za vreme plenarnog zasedanja proveo je demokrata Srđan Milivojević  - više od 777 sati. Vredne su bile i njegove stranačke kolege Miodrag Stoilović sa više od 761 sata, Milan Stanimirović sa 739 sati i Miroslav Marinković sa više od 733 sata.

 

"Najprisutniji" od šefova poslaničkih grupa bio je Momo Čolaković iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, koji je u skupštini proveo 728 sati 31 minut i 26 sekundi, dok je drugo mesto pripalo šefici ZES - 447 sati, 4 minuta i 7 sekundi. Iako je govorio najmanje od šefova poslaničkih gurpa, Ružić je u skupštinskim klupama proveo skoro 138 sati. Iako su poslanici Srpske radikalne strane najviše pričali u Skupštini, njihov šef Dragan Todorović proveo je tamo svega 34 sata i 38 minuta.

(M. Stojanović / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA