SPS odlučila: Odlazi Obradović!

Za sada je izvesno da Nemanjinu 11 napušta sedam ministara. Četiri iz redova naprednjaka, jedan socijalista, dvoje ministara URS-a i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić

  • 8

Predsedništvo Socijalističke Partije Sbije donelo je večeras odluku da Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete, saznaje Tanjug.

Prethodno je ostavku podneo i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

- Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović su rekli da će ispoštovati svaku moju odluku i tu neće biti nikakvih reperkusija po odnose u partiji - rekao je ranije danas Dačić.

Predsedništvo SPS podržalo Dačića

Predsednistvo SPS jednoglasno je podržalo odluku premijera Dačića o prekompoziciji vladajuće koalicije i predloga da Mlađan Dinkić i URS ne budu više u Vladi.

- To je u najboljem interesu Srbije, kao i odluka SNS-a da Vlada Srbije nastavi da radi na realizaciji postavljenih ciljeva, naročito u obezbeđivanju novih radnih mesta, investicija i pokretanju privrede, kao i u pravcu priblizavanja Srbije članstvu u EU i nastavku borbe protiv kriminala i korupcije - saopšteno je posle sednice Predsedništva SPS.

Dajući svoj doprinos ozbiljnoj i temeljnoj rekonstrukciji Vlade, Predsednistvo SPS-a je, kako se navodi, jednoglasno podrzalo predlog Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića da se izaberu novi ministri saobraćaja i obrazovanja.

Za sada je izvesno da Nemanjinu 11 napušta sedam ministara. Četiri iz redova naprednjaka, jedan socijalista, dvoje ministara URS-a i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VforV

    31. jul 2013 | 21:43

    Odlzi vec jednom,sunce li ti Zarko!!!

  • Komsija

    31. jul 2013 | 21:19

    Konaco. Tolike godine je samo probleme pravio. A sta bi sa onim softverom i milionima datim za njega?

  • G-Man

    31. jul 2013 | 22:43

    Hvala nebesima.... Samo sto ce opet neki zvrndov da dodje... :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA