INDIPENDENT: Vučić je čovek koji Srbiju vraća u klub

Britanski list u opširnom članku ocenio je vicepremijera Aleksandra Vučića kao čoveka spremnog da prihvati rizik i nekoga ko će Srbiju vratiti u EU

  • 15

Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić je čovek koga na Zapadu vide kao nekog ko je spreman da prihvati rizik, glasnik umerenosti i modernizacije, neko ko Srbiju vraća "u klub", ocenjuje britanski Indipendent u opširnom članku posvećenom, kako ističe list, najmoćnijem političaru u Srbiji.

Vučić je, podseća list, odlučio da će njegova stranka, sa najviše predstavnika u parlamentu, za sada nastaviti da podržava koaliciju predvođenu premijerom Ivicom Dačićem:

"On sam će, naravno, igrati veliku ulogu u predstojećoj rekonstrukciji i nastaviti da ima dominanti uticaj na politiku vlade. Moderna srpska verzija Erla od Vorvika, poznatog kao "tvorac kraljeva", je, čini se, ponovo trijumfovala", primećuje Indipendent.

Četrdesettrogodišnji Vučić postao je neko koga na Zapadu vide kao čoveka spremnog da prihvati rizik, a sve više i u regionu, piše britanski "Indipendent", i dodaje da je mnogo radio na svojoj reputaciji kao glasnika umerenosti i modernizacije potrebne da se prevaziđu veliki problemi.

List citira Vučića koji je rekao da "bitke sa kojima se sada suočavamo nisu bitke sa pištoljima i tenkovima, već sa ekonomijom. Donosimo zakone kako bismo ubrzali izdavanje dozvole za planiranje, moramo da rešimo pitanje dugova i moramo da se borimo protiv korupcije. Razmišljamo o tome da dovedemo konsultante iz inostranstva da rade to, baš kao što smo radili sa našom avio-kompanijom i Etihadom".

Dalje list navodi Vučićeve citate da razmišlja o tome da dovede konsultante iz inostranstva, a jedan od savetnika koji se pominje je Dominik Stros Kan, a na opasku da taj čovek ima svojevrstan skandalozan "bagaž", Vučić odgovara da i "nije reč o njegovom privatnom životu, već o stručnosti koju poseduje. "

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    5. avgust 2013 | 18:50

    Bogami za sada Vučić se pokazao jako dobro,videćemo da li napokon Srbiju vode pravi ljudi,vreme će pokazati!

  • Cobi ns

    5. avgust 2013 | 19:00

    Ovi sa zapada nas stvarno hoće da unište.....

  • русија

    5. avgust 2013 | 18:53

    " њихов" човек

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA