Vulin: Gazivode koče pregovore Beograda i Prištine

- Priština polazi od pretpostavke da sve njima pripada i to Beograd ne može i neće prihvatiti - kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 3

Aleksandar Vulin izjavio je danas da Beograd i Priština nisu približili stavove oko jezera Gazivode, u okviru pregovora o energetici.

- Priština polazi od pretpostavke da sve njima pripada i to Beograd ne može i neće prihvatiti - rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju tokom posete Leposaviću.

To je, kako je istakao, veoma udaljeno od realnosti jer se jedna trećina Gazivoda nalazi na prostoru opštine Novi Pazar, a prilikom pravljenja tog veštačkog jezera je "potopljeno na desetine srpskih sela i desetine hektara srpske zemlje da bi se napunilo 37 kilometara vode".

- Po Briselskom sporazumu Srbija ima pravo na svoju imovinu a država je spremna da sve što joj pripada da zajednici srpskih opština, a ne Prištini - rekao je Vulin.

Voda iz veštačkog jezera Gazovode, koje se jednom trećinom nalazi na teritoriji centralne Srbije, a dve trećine na severu Kosova, koristi se i za rashlađivanje Termoelektrane "Obilić".

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. avgust 2013 | 20:17

    И то ћете им поклонити, само када газде нареде. Па јесте ли еуропејци или нисте?

  • torcida

    6. avgust 2013 | 17:46

    Jedna trecina Gazivoda se nalazi u Srbiji od kojih dve trecine pa i vise na teritoriji opstine Tutin a ostatak na teritoriji Novog Pazara

  • heretic

    7. avgust 2013 | 09:46

    Pruzam punu podrzku gosp.Vulinu u radu. Vi koji kritikujete rad Kancelarije za KiM treba da se zapitate neke stvari. Ako imate neke predloge i resenja, javite se, posaljite mail. Misljenja sam da Vulin radi dobar posao za srbe sa KiM i ako nije sve u njegovim rukama trudi se da pomogne. Pozdrav svima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA