Vučić želi da dovede bivše Blerove i Tačerkine ministre u Srbiju

Procenjuje se da se među razlozima za Vučićevo interesovanje za potencijalne saradnike iz ove zemlje nalazi i to što Majkl Devenport, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu, u septembru, preuzima dužnost šefa Delegacije EU u Srbiji

  • 6

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa dvojicom uglednih britanskih političara i stručnjaka, Stivenom Bajersom i Piterom Lilijem, o mogućnosti da budu njegovi savetnici za privredu, piše "Danas" .

Prema navodima lista, konačni dogovor još nije postignut i konsultacije će se verovatno nastaviti.

Bajers i Lili istaknuti su članovi različitih stranaka. Bajers je laburista i bio je član kabineta premijera Tonija Blera, gde je bio šef Trezora, ministar za trgovinu i industriju, za transport, za lokalnu upravu i regione, dok je Lili, konzervativac, u vladama Margaret Tačer i Džona Mejdžora bio ministar za trgovinu i industriju i za socijalno osiguranje, a sada je poslanik u Parlamentu Velike Britanije.

Procenjuje se da se među razlozima za Vučićevo interesovanje za potencijalne saradnike iz ove zemlje nalazi i to što Majkl Devenport, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu, u septembru, preuzima dužnost šefa Delegacije EU u Srbiji, pa bi snažna "britanska veza" mogla da bude i te kako korisna srpskoj vladi, piše list.

"Danas" navodi da Vučić poslednjih sedmica vodi intenzivne razgovore sa stručnjacima za finansije i privredu iz više evropskih zemalja kako bi ih angažovao za funkcije u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Medijski najatraktivnije ime je Dominik Stros-Kan, bivši šef MMF, koji bi mogao da postane Vučićev glavni ekonomski savetnik.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug, Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    9. avgust 2013 | 10:32

    Kao da on odlučuje o tome. Sve se radi po direktivi Evrope.

  • miki

    9. avgust 2013 | 10:43

    Jel nema normalnih ljudi ovde koji bi radili te poslove pa moraju da se bacaju velike pare gradjana na strance?...

  • Tutor

    9. avgust 2013 | 14:17

    Naravno te iste ljude koje su šiptari plaćali da lobiraju za bombardovanje Srbije. Još će da nas opelješe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA