Obradović prvi podneo ostavku Vladi

Ministar prosvete prvi je ministar koji je i zvanično podneo ostavku na svoju funkciju u Vladi Srbije i zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji i rekao da neće više prisustvovati sednicama Vlade

  • 6

Ministar prosvete Žarko Obradović je prvi ministar koji je i zvanično podneo ostavku na svoju funkciju u Vladi Srbije.

Na redovnoj sednici Dačićevog kabineta u petak, Obradović se praktično oprostio od ministara, zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji i objasnio im da više neće prisustvovati sednicama Vlade.

Formalno, on je ostavku dostavio premijeru i generalnom sekretarijatu Vlade i dok se ona razmatra zamenik predsednika SPS u narednim danima koristiće godišnji odmor.

Njegov partijski drug Milutin Mrkonjić, koji je takođe najavio ostavku, obavestio je ministre da će voditi resor saobraćaja dok se rekonstrukcija ne okonča i ne izabere novi ministar.

Do formiranja novog tima, svoje obaveze formalno će obavljati i odlazeći ministri iz SNS Goran Knežević, Bratislav Petković i Alisa Marić. Funkcineri URS Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, koje je premijer Dačić faktički izbacio iz Vlade, trenutno su na godišnjem odmoru, ali neće podnositi ostavke do sednice parlamenta na kojoj će se promovisati novi kabinet.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA