SNS: "Ne postoji vlada u senci, samo saveti i odbori uobičajeni za ozbiljnu stranku"

Naprednjaci demantuju vest da su već podelili funkcije u budućoj vladi prema kojima je Nikolić premijer u senci, Vučić vodi resor za međunarodnu saradnju, a ekonomiju Jorgovanka Tabaković

  • 0

„Saveti i odbori postoje i deluju u okviru Srpske napredne stranke već više od godinu dana, kao funkcionalni delovi organizacione strukture, uobičajene za svaku ozbiljnu političku stranku, a ne predstavljaju nikakvu vladu u senci“ demantuju iz SNS-a pisanje medija da je ta stranka formirala vladu u senci.

Naprednjaci u saopštenju dodaju da se „za razliku od režimskih stranaka, kojima je to izgleda jedina motivacija, SNS ne bavi podelom funkcija, već planovima i programima za povećanje životnog standarda građana.“ Zvanični demant samo je pokušaj naprednjaka da „ukažu na sve prljave trikove kojima se služi režim u borbi protiv promena“ navodi se u saopštenju.

Prema pisanju Pressa, Srpska napredna stranka formirala je vladu u senci,  u kojoj je premijer očekivano predsednik stranke Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić vodio bi resor za međunarodnu saradnju, dok je ekonomija poverena Jorgovanki Tabaković.

Resori su, navodno, podeljeni kroz savete, čiji su predsednici, kako navode izvori lista, najozbiljniji kandidati za ministarske pozicije ukoliko naprednjaci budu formirali buduću vladu. Osim pomenutih prvaka stranke, poslanik naprednjaka Borislav Pelević trebalo bi da bude na čelu saveta za društvene delatnosti, sport i omladinu. On je za Press rekao da nema ambicije da bude ministar sporta, ali je otkrio plan SNS-a da čim dođu na vlast, promene Zakon o sportu.

Saveti su podeljeni po sektorima koji pokrivaju različite oblasti društva, čini ih više odbora i njihova struktura zapravo liči na ministarstvo. To i jeste cilj, da budemo organizaciono i kadrovski spremni da rukovodimo takvim sistemima, rekli su za Press izvori iz SNS-a i istakli da naprednjaci daju veliki značaj savetima koji će biti okosnica buduće vlade ako SNS pobedi na izborima.

Ko bi od predsednika saveta SNS-a dobio ministarsku funkciju zavisi i od koalicionih partnera, s kojima bi eventualno naprednjaci obrazovali buduću vlast. U svakom slučaju, od ukupno 18 saveta SNS-a trećina nema lidere. Ukoliko koalicija okupljena oko SNS-a dođe na vlast, portfelj infrastrukture bi najverovatnije vodio bivši ministar za kapitalne investicije i lider Nove Srbije Velimir Ilić. Aleksandar Vulin slovi za kandidata da vodi resor rada i socijalnih pitanja.

Saveti SNS:

Savet za međunarodnu saradnju sa odborima za saradnju sa Ruskom Federacijom i EU - Aleksandar Vučić

Savet za ekonomska pitanja - Jorgovanka Tabaković

Savet za energetiku - Zorana Mihajlović

Savet za poljoprivredu i razvoj sela - Zoran Mašić

Savet za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj - Aleksandra Tomić

Savet za pravna pitanja sa posebnim odborom za pravosuđe - Nikola Selaković

Savet za društvene delatnosti, sport i omladinu - Borislav Pelević

Savet za zdravstvo i socijalna pitanja - Gradimir Dragutinović

Savet za kulturu - Radoslav Pavlović

Savet za brigu o deci i populaciju - Stana Božović

Savet za izbegla i raseljena lica - Marko Atlagić

Savet za nacionalne manjine - Laslo Puškaš

Bez predsednika su saveti za: industriju, saobraćaj i veze, penzionere, bezbednost, odbranu i obrazovanje, nauku i tehnologiju.

(Telegraf.rs/Izvor: Press)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA