LJAJIĆ: Vlada nije ugrožena, neki bi rado u vladu

- Nema bitnijih promena uprkos tome što je ranije vladu podržavalo 140 i nešto, a sada 128 poslanika, zato što je dugačak red onih koji bi mogli da uđu u ovu vladu - rekao je ministar Rasim Ljajić

  • 3

Vlada Srbije nije ugrožena što se tiče većine i ne postoji nikakva opasnost da padne, jedino može samu sebe da obori, smatra ministar trgovine i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić ističe da postoje stranke koje bi rado ušle u vladu, a postoje i one koje će vladu podržavati od slučaja do slučaja, tako da nema bitnijih promena posle odlaska URS-a.

- Nema bitnijih promena uprkos tome što je ranije vladu podržavalo 140 i nešto, a sada 128 poslanika, zato što je dugačak red onih koji bi mogli da uđu u ovu vladu. Tako da manje stranke nemaju neki veći uticaj, iako bi to bilo logično ako je suditi po broju poslanika - rekao je Ljajić za "Politiku".

On je kazao da njegova strankanije uključena u razgovore o rekonstrukciji vlade.

- Mi nismo uključeni, a koliko znam niko drugi i ne učestvuje. To je i razumljivo, ipak su SNS i SPS pravili ovu koaliciju i stožerne su stranke. Ali, očekujem da u onom delu koji se tiče Zakona o ministarstvima budemo konsultovani", rekao je Ljajić.

Ljajić smatra da se poslovi nekih ministarstva preklapaju, poput energetike i rudarstva, a zaštitom životne sredine se bavi više njih, što bi trebalo da bude ispravljeno.

Što se tiče stava kada je reč o promeni vlasti u Beogradu, Ljajić kaže "niti je bilo kakvih razgovora o toj temi, niti je iko od nas bilo šta tu tražio".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuka i motika

    14. avgust 2013 | 11:53

    Bas kao ti koji si rado usao u svaku vladu.Dno.

  • Sandra

    14. avgust 2013 | 03:33

    Nekada sam verovala da je Rasim ok lik...Bas se obrukao u poslednje vreme.Tuga.

  • gusar

    14. avgust 2013 | 11:20

    Ne znam zasto mislis da se obrukao?! Krajnje je pristojan i korektan i zaista se zalaze za ovaj napaceni narod. Covek nema nijednu aferu iza sebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA