LAZAR KRSTIĆ ZA TELEGRAF: Čeka nas ozbiljan posao za spas finansija!

- Još uvek je rano govoriti o merama. O njima ću moći da govorim tek posle skeniranja koje će započeti i pre mog stupanja na dužnost - kaže novi ministar finansija

  • 14

Dvadesetdevetogodišnji Nišlija Lazar Krstić, diplomac prestižnog američkog Univerziteta Jejl i novi ministar finansija Vlade Srbije, kaže za Telegraf.rs, u svojoj prvoj izjavi srpskim medijima, da je još rano da govori o stanju srpskih finansija i privrede i da će o tome tek pričati nakon detaljnog upoznavanja sa svima.

Krstić, koji će u fotelji ministra finansija naslediti lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, kaže za Telegraf.rs da se o njegovom ulasku u Vladu, kao i o merama koje treba preduzeti, dogovorio sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Sa gospodinom Aleksandrom Vučićem postigao sam dogovor da ću u rekonstruisanoj Vladi biti ministar finansija, kao i o merama koje treba preduzeti - kaže Krstić.

Na pitanje Telegrafa da li se upoznao sa stanjem srpskih finansija i koje će biti prve mere koje će kao ministar finansija preduzeti, Krstić odgovara:

- Još uvek je rano govoriti o merama. O njima ću moći da kažem nešto više tek nakon detaljnog skeniranja koje će započeti i pre mog stupanja na dužnost. Ja i moj tim ćemo ozbiljno pristupiti problemima koji su, očigledno, veliki.

- Ne radi se tu samo o planu mera, radi se o viziji. Razgovaramo o tome kako bi Srbija mogla da izgleda za pet godina, šta može da se učini i gde mi možemo da budemo - kaže on.

Ovaj ekonomista iz Niša sa zaposlenjem u kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi" u Njujorku, kako saznaje naš portal, prvo će se uhvatiti u koštac sa sprovođenjem već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije, a tek posle će doći na red njegov plan.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mashine Gun

    15. avgust 2013 | 13:59

    Jao kako me nerviraju ovi sto samo znaju da k*njaju u komentarima! Pa ko treba da dodje neki novi Dinkic ne razumem??

  • IvanaP

    15. avgust 2013 | 15:06

    Nama uvek nešto smeta! Kukamo kako su iste face već 20 godina u raznim foteljama, hoćemo nova lica, a kad dođe neko nov počnemo sa pljuvanjem, a da još nije ni preuzeo dužnost! Dajte malo optimizna! Čovek zaslužuje šansu!

  • Anastasija

    15. avgust 2013 | 13:13

    Videćemo da li će biti napretka . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA