Pismo Prištine članicama EU je "promašen i štetan pokušaj"

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da postoje saznanja da je članicama Unije poslato pismo u kome se pozivaju da Srbiji ne odobre status kandidata

  • 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da je pismo u kojem Kosovo traži blokadu evrointegracija Srbije "promašen i štetan pokušaj Prištine". Sa druge strane, Vlada Srbije nema zvaničnu potvrdu, ali ima saznanja da je Vlada Kosova poslala pismo svim članicama EU, u kojem je predložila da Srbiji ne bude odobren status kandidata

- Pismo nije doprinelo pozitivnoj atmosferi (u pregovorima), a to ste čuli od danskog ministra, nije doprinelo ni namerama onih koji su ga poslali, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare posle razgovora sa danskim ministrom za evropske poslove Nikolajem Vemenom.

Stefanović je dodao da o evrointegracijama odlučuju Brisel i zemlje članice EU, i ukazao da Priština ne može da stavlja veto na evrointegracije Srbije.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je ranije danas da Vlada nema zvaničnu potvrdu o tome da je Priština poslala pismo. On je naveo da je Vlada Kosova pismo uputila članicama EU, a ne Briselu i da zbog toga nema zvanične potvrde iz Brisela da je pismo primljeno. Bogdanović je rekao da za njega nije iznenađenje "to što se dogodilo tokom vikenda", kao i da Kosovo sve radi uz podršku dela zemalja koje su za nezavisnost Kosova.

- Ovo što se sada dešava vodi ka novim sukobima i tenzijama, ocenio je on.

(M.S / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA