Vulin: Postoje nebeska i zemaljska Srbija

- Ne postoji samo jedna Srbija, postoji i zemaljska i nebeska Srbija, samo nekada mi nismo dostojni ni nebeske ni zemaljske - direktor Kancelarije za KiM

  • 6

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin kaže da postoje i zemaljska i nebeska Srbija i poručuje i da će država uvek biti uz Srbe u pokrajini.

Vulin je u porti Manastira Banjska, gde je prisustvovao svečanosti obeležavanja sedam vekova od izgradnje ove svetinje, izjavio da postoje i zemaljska i nebeska Srbija, koje se jedna u drugoj ogledaju i traže oslonac, i "jedna u drugoj traže opravdanje svog postojanja."

- Ne postoji samo jedna Srbija, postoji i zemaljska i nebeska Srbija, samo nekada mi nismo dostojni ni nebeske ni zemaljske. Na nama je da svojim životom pokušamo da budemo dostojni i zemaljske i nebeske Srbije - poručio je Vulin.

On je naglasio da nam je potrebno jedinstvo, da koračamo jedni uz druge, da razumememo "da Srbiju i u njoj Kosovo i Metohiju volimo isto i kad ne mislimo isto", a da "Kosovo i Metohija nikad neće biti bez svoje Srbije, kao što Srbija ne može biti bez Kosova i Metohije“.

- Sedam vekova Srbi tada i sada razapeti između dve velike zemaljske istine, između pravde koja je na njihovoj strani i između sile koja nikada nije na njihovoj strani. Razapeti u ovih sedam vekova dokazali smo da možemo da opstanemo, da postojimo i da se ne zastidimo svog postojanja - kazao je Vulin.

Svečanoj ceremoniji obeležavanja sedam vekova Manastira Banjska prisustvovali su ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministar kulture Bratislav Petković, ministar građevine Velimir Ilić, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, direktor Kancelarije za odnose sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević i drugi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Getry

    15. avgust 2013 | 16:05

    Vulin: BLA BLA BLA BMFDTUKVCDDCGGGJJVXFHHFD BLA BLA

  • Srbin

    15. avgust 2013 | 21:44

    Jao, Vuline, ne s... majke ti! Koja nebeska Srbija, kakvi bakrači... Da nećeš možda i pasoše da nam izdaš pa da se svi selimo tamo?

  • Stranac

    15. avgust 2013 | 16:32

    Vulin ti nama to malo viceve pricad aaaaa ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA