Kori Udovički: Ministri u Vladi da slušaju eksperte

- U Srbiji bi ministri trebalo da nauče da slušaju i angažuju stručnjake i dobro je što se dovodi Lazar Krstić - kaže bivša guvernerka i ministarka energetike

  • 4

Bivša guvernerka i ministarka energetike Kori Udovički smatra da bi ministri u Vladi Srbije trebalo da imaju ekspertske timove koji bi im pomagali.

- Dobro je što se dovodi diplomac Jejla Lazar Krstić da bude novi ministar finansija Srbije, ali bi još bolje bilo da nosioci najodgovornijih funkcija u Vladi imaju ekspertske timove koji će im pomoći da svoj posao obavljaju kvalitetno - izjavila je Udovički.

- U Srbiji bi ministri trebalo da nauče da slušaju i angažuju stručnjake, i tada lideri (politički) ne bi morali da angažuju eksperte za ministarske funkcije - kaže Udovički.

Ona kao primer da uspešan ministar ne mora obvezno biti i ekspert za resor u kome ima nadleženost, navodi slučaj "odlične norveške ministarke odbrane koja je, pre tog angažmana, bila samo gradonačelnik malog grada, a prethodno i slikarka".

- Ta ministarka je uspela da napravi uspešnu reformu sektora odbrane u Norveškoj - naglašava Udovički, uz opasku da je to učnila jer je "znala da upravlja ljudima, a i kako da smanji ministarstvo odbrane i celu vojsku modernizuje, što pre nje niko nije uspeo".

- Ukoliko bi i u Srbiji ministri angažovali stručnjake i slušali njihove savete, tada bi zaista mogli da podignu kvalitet rada državne administracije na znatno veći nivo od sadašnjeg - zaključila je Udovički.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    15. avgust 2013 | 19:34

    evo,ja sam ekspert!

  • Kiza

    15. avgust 2013 | 16:35

    Kori kori....

  • Juga

    15. avgust 2013 | 18:05

    Ma, zaboravite vise ovakve eksperte! Ignorisite ih. Da su bili dobri ne bi nam sada bilo ovako. Kakva norveska vojska,pa oni nemaju vojni sanitet! Njihova vojska ne treba da bude uzor nasoj.Nama ih je Samardzicka iz G17 namestila.Uzor treba da nam bude:Nemacka,Ceska,Rusija,Grcka,Austrija itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA