VUČIĆ: Pravimo plan za narednih 10 godina

- Uz znanje stranih i domaćih stručnjaka možemo da napravimo plan šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo - rekao je vicepremijer Aleksandar Vučić

  • 10

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, najavio je da do kraja godine, uz znanje i angažovanje velikog broja ljudi, stranih i domaćih stručnjaka, možemo da napravimo plan - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo, a pre svega da napravimo sistem koji funkcioniše.

U rekonstruisanoj Vladi Srbije na ministarskim i savetničkim mestima sedeće ljudi iz inostranstva - Srbi i stranci. Ideja je, objašnjava za "Kurir" Vučić, da se dovedu najbolji, oni od kojih možemo nešto da naučimo i koji će nam pomoći da zemlja krene napred.

Na pitanje sta je savetovao Lazaru Krstiću kad mu je ponudio da bude ministar finansija, Vučić je odgovorio da mu je rekao da će imati mnogo problema.

- Rekao sam mu da će sve biti mnogo gore nego što misli. Da su trenuci slave kratki, da posle toga dolazi kritika, jer u Srbiji svi pokazuju svoju snagu ako nekoga što jače opsuju - kazao je Vučić.

- To, sine, i tebe čeka. Ako si spreman to da prihvatiš, uđi u arenu. Ako nisi, onda nemoj ni ulaziti. Da će te neko čuvati u staklenoj kugli, da ćeš biti zaštićen - nećeš. Ja ću ti pomoći, ja ću te štititi od svih teških poteza, reći ću da je to naša zajednička ideja, pa će to iskoristiti da udare po meni. Ali moraćeš da očvrsneš, da se tučeš, da se boriš, jer sve reforme koje mislimo da sprovedemo bolne su i teške, ali napraviće nam normalnu zemlju - rekao je Vučić u intervjuu objavljenom u elektronskom izdanju "Kurira".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIA

    16. avgust 2013 | 08:49

    JUCE SE SASTAJE SA"RUZNIM,PRLJAVIM I ZLIM" DJILASOM KOGA MENJA VEC PAR STOTINA DANA DA PLANIRA BUDUCNOST BEOGRADA U H20. SADA PLAN ZA SLEDECIH DESET GODINA. DA LI ON VIDI KAKO NAROD ZIVI,KOLIKO JE NESRECAN,BEDAN I RAZOCARAN? NAROD JE TOLIKO JADAN I BEZ NADE DA VISE NEMA NIKAKVU REAKCIJU NI DOBRU NI LOSU .KROZ ISTORIJU KO GOD SE OGLUSIO NA OVAKVO STANJE STVARI I BIO SILAN U SVOJOJ TRENUTNOJ VLASTI I MOCI NIJE URADO DOBRU STVAR.TO STO NEKO IMA TRENUTNO MOOOOC I SILU NE ZNACI DA TREBA DA JE UVEK UPOTREBI I DA JE ONA STVARNA.. I ZAPAD UVEK TAKVE POSLUSNE POTROSI I BACI. .

  • Miko

    15. avgust 2013 | 23:45

    kuku nama ... 10 god lele ....

  • Dejan

    16. avgust 2013 | 00:44

    Aj pa Boze pomozi... Deluje razumno, pravjenje strategije i planova, ne stihijski od danas do sutra, kao do sad. I još kad bi se setili da naprave konačno i populacionu pilitiku-strategiju, da ne gledamo vise "poslednja kuca srbija"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA