SPS ZABORAVIO SLOBU! Bidža: Samo Mrka i ja čuvamo uspomenu na Miloševića! (FOTO)

Na dan rođendana bivšeg predsednika SRJ i osnivača SPS-a niko od vodećih funkcionera stranke neće posetiti njegov grob koji će pak obići članovi požarevačkih socijalista

  • 24

Da je živ, bivši predsednik SRJ i osnivač Socijalističke partije Srbije Slobodan Milošević danas bi napunio 72 godine, ali će uprkos tome njegov grob u Požarevcu obići mali broj ljudi i bivših funkcionera.

Prema rečima njegovog nekadašnjeg bliskog prijatelja Dobrivoja Budimirovića Bidže, samo su on i Milutin Mrkonjić ostali verni čuvari uspomene na "velikog lidera".

- Mrka i ja smo poslednji verni čuvari i poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, dok su se svi ostali, koji su se debelo omrsili u vreme njegove vladavine, Slobe veoma lako odrekli. Da mogu, izbrisali bi sebe s fotografija na kojima se nalaze s preminulim osnivačem SPS-a - kaže za Telegraf.rs Dobrivoje Budimirović.

On dodaje da će i danas, kao što to čini svake godine, otići u Požarevac da zapali sveću svom "vođi i prijatelju kojeg se nikada nije odrekao".

- Nisam od onih koji menjaju mišljenje kako vetar duva. Svake godine idem na Slobin grob da mu zapalim sveću i da sačuvam, koliko mogu, sliku o njegovom velikom liku i delu. Iz SPS-a su ga se, koliko vidim, svi odrekli, rado bi ga zaboravili, iako su uz njega stasali. Iako su me izbacili iz stranke i dalje čuvam tekovine Miloševića i ne dozvoljavam da sećanje na njega odumre - kaže Budimirović.

Kako su za naš portal rekli u SPS-u, nema organizovanog odlaska na grob u Požarevcu, jer su, kako kažu, sve aktivnosti stranke usmerene ka rekonstrukciji Vlade Srbije.

Ipak, počast Miloševiću na dan njegovog rođenja odaće članovi požarevačkog SPS-a i građani iz svih krajeva Srbije, koji ovaj datum ne propuštaju već sedam godina.

- Nema posebnog protokola, svi koji žele da odaju počast predsedniku Miloševiću, dobrodošli su. Mi ćemo sigurno to uraditi, kao i svih godina do sada. Što se tiče ostalih stranaka, za sada nam još nijedna nije najavila svoj dolazak - kaž čelnik požarevačkog SPS-a i gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić.

Sudeći prema ovoj izjavi, na grobu Miloševića se ne očekuje niko od visokih funkcionera SPS-a, pa ni Milutin Mrkonjić, njegov najveći simpatizer.

Osim snaje Milice Gajić i unuka Marka, koji žive u komšiluku i redovno obilaze grob Miloševića, to još nijednom nisu učinili njegova supruga Mirjana Marković i sin Marko, jer od petooktobarskih promena 2000. godine žive u Rusiji.

U njihovom odsustvu, o održavanju groba brinu požarevački socijalisti, koji su i glavni domaćini delegacijama koje dolaze da obeleže godišnjice vezane za Slobodana Miloševića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika

    20. avgust 2013 | 08:45

    secacemo se mi njega jos dugo. Toliko nas je unazadio da sledecih 40 godina nema dana ga ne spominjemo.

  • Boki

    20. avgust 2013 | 08:41

    Veliki lider, diktator i dzelat srpskog naroda, glavni medju razaracima velike Jugoslavije u cilju stvaranja velike Srbije. Srbija je uz ovog velikog vladara prekinula privrednu reformu, stvorila dva zida sankcija, prekinula proizvodnju i otpocela je masovna plkacka preduzeca i drzavne imovine, stvarnja tajkuna i velikih mafijaskih bosova. Zaratila sa dotadasnjim sunarodnicima, usla u sukob sa svetskim silama, a sto je najgore, i sa Amerikom. Od nekadasnje visokoafirmisane zemlje, svet je na nas gledao kao na Avganistan, Siriju, Irak i ostale jadnike ove planete... Sloba je zeleo da bude poput Tita, a uradio je sve suprotno od njega, razjedinio nas i posvadjao se sa citavim sverom. Racunao na pomoc Rusije, a Rusija po starom dobrom obicaju nije se nikad mesala kada je nama bila potrebna pomoc. Sloba je najvecece zlo za Srbiju posle rata.

  • Aleksa

    20. avgust 2013 | 08:35

    Nemojte tako, secamo ga se i mi sto smo imali 18 godina devedesetih. Dobro ga se secamo. Necemo ga zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA