Obama: Srbija i Kenija u dobrim odnosima kao za vreme Tita!

- Ono što je važno za ljude koji žive u ovom dobu, za naše pretke i za naše naslednike, jeste da im pošaljemo jasnu poruku mira, mira u kome svi mogu da imaju koristi - kaže najstariji brat Baraka Obame

  • 5

Polubrat američkog predsednika Baraka Obame Malik Obama rekao je da nema progresa u atmosferi haosa, nasilja i rata i da Srbija i Kenija treba da produže dobre odnose kakve je ta afrička zemlja imala sa Jugoslavijom i tadašnjim predsednikom Titom.

- Ono što je važno za ljude koji žive u ovom dobu, za naše pretke i za naše naslednike, jeste da im pošaljemo jasnu poruku mira, mira u kome svi mogu da imaju koristi. Ne postoji situacija mira u kojoj jedni ljudi imaju nešto, a drugi nemaju - rekao je Malik Obama u Kragujevcu.

Malik Obama, osnivač i predsednik fondacije "Barak H. Obama", turneju mira na Balkanu započeo je u Skoplju, gde mu je nedavno uručena nagrada za mir međunarodne asocijacije "Balkanski klub mira".

U pratnji predstavnika te asocijacije, Malik Obama je posetio Kragujevac, koji je stalni član međunarodne asocijacije gradova vesnika mira.

U izjavi novinarima Malik Obama je poručio da je potrebno srušiti barijere, uživati u razlikama, jer, kako je rekao, ne mogu svi biti isti.

On kaže i da ponovo treba "zasnovati pravo bratstvo kako bi se iskorenili haos i nasilje".

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sova

    19. avgust 2013 | 17:15

    A ovaj nikolic se nakezio kao ja sto se nakezim kad mi dodje devizna baba iz Nemacke..

  • стрептомицин

    19. avgust 2013 | 22:02

    А лик је иначе много битан. А тек функција "председник фондације". Већи кредибилитет има председник кућног савета...

  • Bili Piton

    19. avgust 2013 | 16:16

    E super sad cemo da se slikamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA