Siniša Mali ministar privrede, vojska Nebojši Rodiću!

Vrh SNS-a je odlučio da Ministarstvo privrede poveri čoveku koji u timu Aleksandra Vučića vodi glavnu reč o finansijskom sektoru, dok će Ministarstvo odbrane pripasti sadašnjem direktoru BIA

  • 0

Savetnik vicepremijera Aleksandra Vučića za finansije i privredu Siniša Mali biće ministar privrede u rekonstruisanoj Vladi Srbije, dok će Ministarstvo odbrane pripasti direktoru Bezbednosno-informativne agencije Nebojši Rodiću, saznaje Telegraf.

- Vrh stranke je odlučio da Ministarstvo privrede poveri čoveku koji u vicepremijerovom timu vodi glavnu reč o finansijskom sektoru, dok će Nebojša Rodić zameniti Vučića na mestu ministra odbrane - kaže za Telegraf izvor blizak rukovodstvu Srpske napredne stranke.

Siniša Mali je završio Ekonomski fakultet u Beogradu i magistrirao u SAD, dok je doktorat branio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. On je imao veliku ulogu u sklapanju državnih sporazuma sa UAE.

Rodić je, sa funkcije generalnog sekretara predsednika Srbije, imenovan za direktora BIA u avgustu prošle godine.

VUČIĆ: POSTAVLJAMO LESTVICU VISOKO!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će konačna rešenja, kada je reč o rekonstrukciji Vlade, biti poznata do kraja nedelje.

Vučić je za Telegraf rekao da sa Socijalističkom partijom Srbije još nije bilo razgovora o zameni resora, te da su trenutno glavna preokupacija finansije i privreda.

- Naši ciljevi su visoki i želimo da izađemo mnogo jači − ekonomski. Postavljamo lestvicu veoma visoko - rekao je on tokom prijema delegacije Atletskog saveza Srbije u Vladi Srbije.

Na pitanje novinara ko će biti na čelu Ministarstva privrede, Vučić je odgovorio da ima više kandidata, dok je za Nebojšu Rodića rekao da je jedan od kandidata za ministra odbrane.

- Mislim da je on dobar kandidat za ministra odbrane i sigurno je jedan od konkurenata za to mesto. Dobro je radio posao u BIA, a ko će njega zameniti na tom mestu, videćemo, ima dosta kandidata i za to mesto - kaže vicepremijer.

Prema njegovim rečima, u Vladi će biti "mnogo značajnih imena sa različitog govornog područja".

- Želimo da budemo hit, kao što smo to u atletici - poručio je Vučić, i dodao da će u rad Vlade biti uključeni, kao savetnici, i inostrani stručnjaci od kojih su neki čak bili i premijeri svojih država.

- Neki od tih stručnjaka biće i moji savetnici, koji su sa zadovoljstvom prihvatili to mesto - tvrdi Vučić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA